Posted on Geef een reactie

7 tips om de beste gordijnmodellen te kiezen

Sommige modellen van gordijnen zijn in staat om een echte transformatie te maken in de omgeving van uw huis. Het afdekken van de ramen, het regelen van de helderheid en het waarborgen van de privacy van de omgeving thuis of op kantoor zijn slechts de basisfuncties van gordijnen.

Bekijk de onfeilbare tips over gordijnstoffen, lengtes en verschillende accessoires om u te inspireren.

1. Kies het gordijnmodel volgens uw behoeften.
Voordat u op zoek gaat naar modellen van gordijnen, is het belangrijk om te weten wat uw rol zal zijn in het uiterlijk van de omgeving: zorg voor privacy, controleer de helderheid of externe ruis of versier gewoon het landschap.

De keuze van het ideale gordijnmodel voor het milieu hangt voornamelijk af van deze informatie, want alleen dan kunt u de beste gordijnstoffen, maten en stijlen bepalen.

2. Vermijd donkere stoffen voor ramen die te veel aan de zon worden blootgesteld
Vermijd modellen van gordijnen met donkere stoffen in de ramen waar de index van het zonlicht intens is, want hoewel het de lichtsterkte beter verspreidt, houdt het de warmte vast en verhoogt het de temperatuur van het milieu gedurende de dag.

In deze gevallen zijn de beste gordijnstoffen zijde en linnen, altijd in lichte tinten.

3. De elegantie en verfijning van lichtgewicht stoffen
Wedden op lichtgewicht stoffen om actuele en eclectische composities te creƫren, die veel gebruikt worden in omgevingen met een klassieke, moderne of gestripte look.

Het linnengoed, dat vandaag de dag veel gebruikt wordt, verhindert lichtinval en geeft een elegante decoratie van de woonkamer. De zijde, een edele stof, is perfect voor een klassieke en exquise compositie voor elke plaats, vooral in de kamer van het paar.

4. Kleurneutrale stof voor de vrijheid van decoratie
Als uw decoratie al gedefinieerd of klaar is, kies dan voor gordijnmodellen gemaakt met neutraal gekleurde stoffen om meer vrijheid en gemak te hebben in de inrichting van het landschap met gekleurde elementen.

De gordijnen met neutrale kleuren, zoals wit of beige zijn in deze gevallen aangegeven, omdat ze niet in strijd zijn met de decoratie van het milieu, in harmonie met elke stijl.

5. Verduisteringsgordijn
Als het idee is om het milieu heel donker te laten, kan een investering in het verduisteringsgordijn een goede oplossing zijn om de toegang van buitenlicht te blokkeren en de akoestische isolatie in het milieu te bevorderen.

Om te voorkomen dat de plaats waar dit model gordijn wordt gebruikt oververhit raakt, plaatst u een zonnescherm tegen UV-stralen op het raam, zodat ook het thermisch comfort gegarandeerd is.

6. Wil je het gordijn thuis wassen? Beter om 100% synthetische stoffen te kiezen
Kies voor gordijnmodellen gemaakt met 100% synthetische stoffen voor het geval het idee is om ze thuis te wassen, omdat natuurlijke stoffen alleen in gespecialiseerde wasserijen moeten worden gewassen.

7. Privacy met zeer goede smaak
Modellen van gordijnen gemaakt met zwaardere stoffen of met overlappingen zijn ideaal voor het verwarmen van omgevingen in de koudste tijden van het jaar, zoals de herfst of de winter.

Lichte en vloeiende stoffen zijn zeer geschikt om de privacy van het milieu gedeeltelijk te beschermen zonder de externe lichtsterkte of het uitzicht op een prachtig landschap te verliezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *