Posted on Geef een reactie

Bank, gordijn en tapijt: hoe combineer je deze elementen?

Het is heel gewoon om te twijfelen over hoe het tapijt, het gordijn en de bank van de woonkamer te combineren en veel mensen zijn uiteindelijk onbeslist als het gaat om de samenstelling van het milieu.

Om een harmonieuze en mooie inrichting van uw woonkamer te creëren, geven we u vandaag nog een aantal goede tips om deze elementen goed te combineren en een perfecte omgeving te creëren!

Hoe kiest u het tapijt?

Het is aan te raden om het tapijt als laatste te laten liggen, zodat u precies kunt zien hoe het in de omgeving blijft met alle voorwerpen die u plaatst.

Als de door u gekozen gordijnstoffen glad zijn, is het de moeite waard om te investeren in bedrukte tapijten, u kunt kiezen uit geometrische, bloemige of etnische ontwerpen, kortom, elke print of textuur van uw voorkeur.

Bij de keuze van gestreepte tapijten moet u voorzichtig zijn met de verhouding: het is belangrijk om de juiste positie te kiezen, zodat het tapijt een gevoel van amplitude geeft.

Gebruik niet dezelfde kleur als het tapijt op meubelstoffen of gordijnen. Het gebruik van kleuren uit hetzelfde palet, ja, maar het gebruik van dezelfde kleur op alle objecten in de kamer is niet harmonisch.

Hoe kiest u het gordijn?

Als u wilt dat het gordijn het hoogtepunt van uw decor is, is het de moeite waard om te investeren in een bedrukt en kleurrijk model, maar als u niet het risico wilt lopen om een fout te maken, kies dan gordijnstoffen in neutrale en zachte kleuren.

De gladde gordijnen in neutrale kleuren zijn over het algemeen de meest gebruikte modellen in decoraties. Lichtgewicht modellen zoals vitrages en inbetweens zorgen voor een veel meer ontspannen uitstraling en geven het milieu meer helderheid.

Echter, als u wilt een meer serieuze en sobere klimaat door te geven aan het milieu is het aangewezen om te investeren in overgordijnstoffen dikker en donkerder.

Om de woonkamer eleganter en gezelliger te maken, moet u speciale aandacht besteden aan meubelstoffen, kies voor dikkere en donkerdere stoffen op kussens en bank dekens.

Hoe kiest u de bank?

De bank is een groot meubelstuk dat daardoor veel aandacht krijgt. Het is daarom aan te raden om dit element eerst te kiezen en aan te vullen met de juiste decoratieve objecten, waarbij de kleuren en prints op elkaar worden afgestemd.

De neutrale bank is een goede optie, want het wordt een basis voor u om meer te durven in decoratieve objecten. Kiest u voor een gekleurde bank, kies dan voor lichtere gordijnen zoals vitrages en inbetweens, dan moet het tapijt ook discreet zijn om de decoratie niet te overladen.

Naast de kleur is het ook belangrijk om de stof van de bank te analyseren. De textuur moet vooral comfortabel zijn en dat geldt ook voor het materiaal. Het ziet er misschien niet zo uit, maar dit zal een groot detail in uw decoratie zijn.

Nu u weet hoe u de overgordijnstoffen kunt combineren met de bank en het tapijt in uw woonkamer, grijpt u de gelegenheid aan om een nieuwe decoratie vol persoonlijkheid te creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *