Gordijnstoffen en Meubelstoffen leverancier, 42 merken en 47 000 kleuren.

Begrijp de termen van de gordijnen industrie: een gids voor beginners

Stoffen Winkel Rotterdam Published Time
Gepost op:

Als het gaat om het kiezen van gordijnen, kunnen de vele termen en terminologieën in de industrie overweldigend zijn voor iemand die nieuw is in deze wereld. Om deze reden hebben we deze gids samengesteld om u te helpen begrijpen wat de verschillende termen in de gordijnen industrie betekenen en waar ze voor staan.

  1. Vitrage: Dit verwijst naar een lichtgewicht, doorschijnende stof die wordt gebruikt voor gordijnen of raambekleding. Vitrage kan helpen om licht door te laten terwijl uw privacy wordt behouden.
  2. Verduisterende stof: Zoals de naam al aangeeft, zijn dit stoffen die zijn ontworpen om licht volledig te blokkeren. Verduisterende stoffen worden vaak gebruikt in slaapkamers, media- of thuisbioscoopkamers.
  3. Voering: Dit is de stof die aan de achterkant van het gordijn wordt bevestigd om extra privacy, isolatie en lichtbeheersing te bieden. Voeringen zijn er in verschillende materialen, waaronder katoen, polyester en blackout.
  4. Gordijnroede: Dit is het mechanisme waarmee u uw gordijnen aan de muur bevestigt. Gordijnroedes zijn er in verschillende stijlen en materialen, zoals hout, metaal en kunststof.
  5. Paneel: Dit is de term die wordt gebruikt om één stuk gordijn te beschrijven. Gordijnen zijn verkrijgbaar in enkele panelen of meerdere panelen per raam.
  6. Plooien: Dit verwijst naar de manier waarop de stof in het gordijn is gevouwen. Er zijn verschillende soorten plooien, zoals enkele, dubbele en driedubbele plooien.
  7. Keukengordijnen: Dit zijn gordijnen die speciaal zijn ontworpen voor gebruik in de keuken. Keukengordijnen zijn vaak korter dan gewone gordijnen om te voorkomen dat ze in de weg hangen tijdens het koken.
  8. Woonkamergordijnen: Dit zijn gordijnen die zijn ontworpen voor gebruik in de woonkamer. Woonkamergordijnen zijn er in verschillende stijlen en materialen om te passen bij de inrichting van uw huis.

Door deze termen te begrijpen, kunt u een weloverwogen beslissing nemen bij het kiezen van gordijnen voor uw huis. Of u nu op zoek bent naar vitrage, verduisterende stoffen, keuken- of woonkamergordijnen, het begrijpen van de terminologie van de gordijnen industrie kan u helpen de beste keuze te maken voor uw behoeften en budget.

100% linnen

Akoestische stof

Blackout gordijnstof

Dessin stof

Geluiddempende stof

GeRecycled stof

100% Katoen

INBETWEEN Stof

Isolerende gordijnstof

Kamerhoog gordijnstof

MEUBELSTOF

Velours stof

%100 TREVIRA

Gemeleerde stof

Geometrisch patroon

Luchtzuiverende stof

Projectstof

Vouwgordijn stof