Posted on Geef een reactie

Bekledingsstof: hoe te kiezen, tips en inspiratie

Het ontwerp, de kleur en de afmetingen van de bank zijn al gedefinieerd, maar hoe zit het met de stof van de bank?

Heb je eraan gedacht om dit item op de lijst te zetten? Een detail dat soms onopgemerkt blijft, maar dat zorgvuldig moet worden geanalyseerd, want het hangt niet alleen af van de schoonheid van de bekleding, maar vooral ook van de functionaliteit, de sterkte en de duurzaamheid.

Daarom is het zo belangrijk om uw behoeften te definiëren om van daaruit de ideale stof te kiezen.

Bekijk hieronder de belangrijkste soorten bankstof die vandaag de dag worden gebruikt en hun kenmerken:

Meubelstoffen groothandel: Chenille
Chenille, samengesteld uit katoen, wol en zijde garens, was ooit een van de meest gebruikte bankstoffen tot de komst van suède. De chenille kenmerkt zich door het feit dat het een resistente en duurzame bankstof is.

De zachte textuur en de vouwen die worden gevormd door de vezels, meestal in het kwadraat of in lijnen, zijn ook een opvallend kenmerk van chenille.

Meubelstoffen groothandel: Synthetisch leer
De synthetisch lederen bank is een optie voor het natuurlijk leder, zowel in het financiële aspect, omdat het meestal goedkoper is, als in het ethische en milieukundige aspect, omdat het synthetisch leder niet betrokken is bij de uitbuiting van dieren.

Het belangrijkste voordeel van synthetisch leder is de hoge ondoordringbaarheid, dat wil zeggen dat het zeer weinig vloeistoffen absorbeert.

Synthetisch leer is ook een soort stof voor sofa’s die zeer resistent zijn en omdat het geen zichtbare plooien bevat, is het ideaal voor diegenen die thuis huisdieren hebben. Ook het reinigen van synthetisch leer is eenvoudig.

Meubelstoffen groothandel: Linnen
Linnen is een stoffen optie voor de bank die kwaliteit en schoonheid verenigt. De stof is sterk, duurzaam, anti-allergisch en veel gemakkelijker te reinigen.

Hoewel het niet volledig waterdicht is, absorbeert linnen veel minder vloeistof dan andere soorten stof.

Meubelstoffen groothandel: Suède
Als u wilt investeren in een kwaliteitsbankdoek, kies dan voor suède. De stof is zacht, zeer comfortabel en heeft een fluweelachtige textuur die zeer aangenaam is om aan te raken.

Het suède is ook zeer resistent, duurzaam en is verkrijgbaar in een grote keuze aan kleuren. Een ander voordeel is de betaalbare prijs van de stof.

Meubelstoffen groothandel: Tweed
Tweed wordt beschouwd als een nobele bankstof, wat betekent dat je een grotere waarde moet betalen als je een bank met deze stof wilt.

Resistent en duurzaam, tweed is ideaal voor koudere gebieden omdat het volwaardig is en de neiging heeft om de omgeving op te warmen.

Meubelstoffen groothandel: Fluweel
Fluweel is een gevestigde stof als het gaat om bankbekleding. Elegant van aard, fluweel heeft een superzachte en aangename touch en verrijkt de decoratie.

Er is slechts één probleem, de donkere versies van de stof laten gemakkelijk dierlijk haar zien, dus als je huisdieren thuis hebt, geef dan de voorkeur aan een fluweel van lichte tint.

Meubelstoffen groothandel: Taffeta
De taffeta is een stof die vergelijkbaar is met zijde, maar dan voller, ideaal voor wie op zoek is naar een gedifferentieerde bankstof en vol mogelijkheden, want de taffeta is verkrijgbaar in verschillende kleur- en printmogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *