Gordijnstoffen en Meubelstoffen leverancier, 42 merken en 47 000 kleuren.

Blauwe gordijnen: de perfecte kleur voor een rustgevend interieur

Stoffen Winkel Rotterdam Published Time
Gepost op:

Ben je op zoek naar een kleur voor je gordijnen die zowel rustgevend als stijlvol is? Overweeg dan eens om voor blauwe gordijnen te gaan! Blauw is een kleur die vaak geassocieerd wordt met rust, vrede en kalmte. Bovendien is het een kleur die goed te combineren is met andere kleuren en materialen, waardoor je veel mogelijkheden hebt om je interieur naar eigen smaak in te richten. In dit artikel lees je meer over de voordelen van blauwe gordijnen en hoe je ze het beste kunt combineren.

De voordelen van blauwe gordijnen

Blauwe gordijnen hebben verschillende voordelen ten opzichte van andere kleuren. Allereerst zorgt blauw voor een rustige uitstraling in je interieur. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld de slaapkamer of de woonkamer, waar je tot rust wilt komen na een lange dag. Bovendien past blauw goed bij andere kleuren, waardoor je veel mogelijkheden hebt om te combineren. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor blauwe gordijnen in combinatie met grijze of witte muren, of juist voor een gedurfdere combinatie met gele of oranje accessoires.

Tips voor het combineren van blauwe gordijnen

Wil je blauwe gordijnen toevoegen aan je interieur, maar weet je niet goed hoe je ze het beste kunt combineren? Hieronder vind je een aantal tips:

  1. Combineer met neutrale kleuren: Blauw is goed te combineren met neutrale kleuren zoals grijs, wit en zwart. Hierdoor creëer je een rustgevend en tijdloos interieur.
  2. Ga voor een ton-sur-ton effect: Door verschillende tinten blauw met elkaar te combineren, creëer je een rustig en harmonieus geheel. Kies bijvoorbeeld voor donkerblauwe gordijnen in combinatie met lichtblauwe accessoires.
  3. Durf te combineren met felle kleuren: Blauw is ook goed te combineren met felle kleuren zoals geel, oranje en roze. Hierdoor geef je je interieur een vrolijke en speelse uitstraling.
  4. Combineer met natuurlijke materialen: Door blauwe gordijnen te combineren met natuurlijke materialen zoals hout en riet, creëer je een rustgevend en natuurlijk interieur.

Kortom, blauwe gordijnen zijn een mooie toevoeging aan ieder interieur. Of je nu gaat voor een rustige uitstraling of juist voor een gedurfdere combinatie met felle kleuren, met blauwe gordijnen zit je altijd goed.

100% linnen

Akoestische stof

Blackout gordijnstof

Dessin stof

Geluiddempende stof

GeRecycled stof

100% Katoen

INBETWEEN Stof

Isolerende gordijnstof

Kamerhoog gordijnstof

MEUBELSTOF

Velours stof

%100 TREVIRA

Gemeleerde stof

Geometrisch patroon

Luchtzuiverende stof

Projectstof

Vouwgordijn stof