Posted on Geef een reactie

De aankleding van je huis

Vind je je woonkamer maar somber en saai of wil je graag je woonkamer verbouwen? Het zijn niet de meubels of decoratie die je woonkamer aankleden, het zijn je gordijnen.

Kleuren

Voor je een kleur gaat kiezen moet je eerst even nadenken wat voor uitstraling je woonkamer moet geven. Wil je deze heel modern, rustgevend of eerder somber. Er zijn zo veel verschillende soorten kleuren dat je ze moeilijk allemaal kan bekijken. Als je kleurstalen aanvraagt is het toch aan te raden om enkele verschillende stijlen te nemen. Zo kies je best voor donkere en lichte tinten. Op een donkere muur is een lichte kleur zeer mooi, andersom is op een lichte muur een donkere kleur van gordijnen ook mooi. Wanneer je met een licht/donker effect gaat werken vallen je gordijnen goed op in de kamer. Een nieuwe opkomende trend is het kiezen van donkere gordijnen op een donkere muur of lichte gordijnen op een lichte muur. Deze keuze is een stuk moeilijker, een foute combinatie kan hier een slechter effect hebben als bij een licht/donkere combinatie. Soms lijkt een bepaald kleur grijs opeens bruin als je dit voor je donkere muur hangt. Afhankelijk van je muurkleur zoek je naar de beste kleurmatch.

Gordijnstoffen

Nadat je je kleurstijl hebt gekozen kan je op zoek gaan tussen de verschillende soorten stoffen. Wil je dat je gordijnen het zonlicht volledig tegenhouden of mogen ze het lichtdoorlatend zijn? Elke soort stof heeft zijn bepaalde eigenschappen. Als je gordijn enkel moet dienen voor aankleding kan je kiezen voor vitrages. Vitrages zijn gordijnen die het zonlicht enigszins temperen en inkijk van passanten of buren voorkomen. Linnen gordijnen zijn ook licht doorschijnend en zijn gemaakt van de vlasplant. Linnen is ook erg sterk en slijtvast. Viscose is een licht doorschijnende en glanzende stof. Vaak wordt dit materiaal gebruikt in een landelijke woonkamer. Als je je woonkamer volledig wilt verduisteren kies je best voor polyester of acryl gordijnen. Deze twee stoffen zijn zeer licht en eenvoudig te wassen of drogen. Onderzoek wijst uit dat je gekozen overgordijnstoffen je hele woonkamer kunnen veranderen. Ze stralen een bepaald gevoel uit, een warmte of soms hebben ze een koeler effect. Ook dempen gordijnen de geluiden in je huis. Bepaalde stoffen kunnen tot wel 20dB achtergrondgeluiden dempen. In een gewone woonkamer is dit meestal niet zo van belang, maar wil je gordijnen ophangen in een restaurant, bedrijf,… kan dit wel een pluspunt zijn.

Gordijnstoffen Rotterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *