Posted on Geef een reactie

De juiste gordijnstoffen voor je interieur

Gordijnen geven een interieur een warme uitstraling en zorgen voor de nodige privacy. Er is een ruime keus in raamdecoratie voor iedere woonstijl. Gordijnen uitkiezen wat bij je interieur past kan best intensief zijn en je moet er ook even de tijd voor nemen. Gordijnen zijn er namelijk in alle vormen, kleuren en materialen.

Wat voor soorten gordijnen zijn er allemaal?
De meeste mensen kiezen bijna allemaal voor gordijnen in huis, maar wat voor soorten zijn er allemaal en hoe kies je de juiste gordijnstoffen?
Overgordijnen
Voor een knusse sfeerbeleving zijn overgordijnen onmisbaar. Ze houden tevens de kou buiten en zijn lichtdicht, waardoor je optimaal van je privacy kunt genieten. Overgordijnen voorbeelden zijn: velvet en velours.
Inbetween gordijnen
De inbetween gordijnen zijn transparanter, dunner en hebben vaak een luchtig uiterlijk. Ze zorgen voor een prachtige lichtinval. Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken, maar jij wel naar buiten.
Transparante gordijnen
Deze vitrage gordijnen geven een interieur een gezellige sfeer, bescherming van buitenaf en in de schemering kunnen ze dienen als onder gordijn. Mooie transparante gordijnen voorbeelden zijn: glasgordijnen en linnen gordijnen.
Dit zijn de standaardsoorten gordijnen, waarin je de keuze hebt uit diverse materialen, vormen en kleuren.

Natuurlijke dessins
Een natuurlijke woon inrichting maak je groener door de natuur op je gordijnstoffen in huis te halen. Mooie zandtinten, bloemen, bomen of takken printen op een zonwerende gordijnstof maken je woning fris en groen met alle natuurlijke elementen. Wil je meer natuur in je woning? Kies dan voor natuurlijk katoenstof met botanische prints.

Gordijnstoffen voor een luxe uitstraling
Met velvet haal je een echte blikvanger in huis. De fluwelen gordijnstof is warm, sfeervol en heeft een luxe uitstraling. Veelal in intense kleurtinten verkrijgbaar zoals; rood, diepblauw, donkerpaars en aardetinten, waardoor je door de natuurlijke glans van de stof meer diepte krijgt. De gordijnen zijn het mooist als ze op maat zijn gemaakt en passen in vele woonstijlen van romantisch, landelijk tot ultramodern. Wil je de gordijnen nog luxer maken dan ze al zijn? Kies dan voor een kamer-hoog gordijn met een dubbele plooi.

De kleur van gordijnen hangt af van de kleuren in je interieur. Het beste is om voor een neutrale kleur te gaan, zodat je met het wijzigen van je interieur niet vastzit aan een gordijnkleur die niet meer bij je woon inrichting past. Voor een slaapkamer geldt: Het bed met dekbedovertrek moet altijd de blikvanger zijn. Kies voor de slaapkamer dan altijd een neutrale gordijnstof uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *