Posted on Geef een reactie

De mooiste gordijnen voor in huis

Bij de gordijnstoffen groothandel kun je zelf de stoffen kiezen die bij jouw interieur passen. Wil je bijvoorbeeld gordijnen die veel licht doorlaten? Dan zijn witte gordijnen een goede keuze. Wil je de kamer juist verduisteren? Dan kun je kiezen voor verduisterende gordijnen in een donkere kleur. Bij de meubelstoffen groothandel zijn gordijn stoffen te krijgen in verschillende soorten en maten en van verschillende kwaliteit stof.

Velours gordijnen

Velours gordijnen zijn zijdezachte gordijnen die zorgen voor een stralend interieur.
Bij de gordijnen stoffen groothandel zijn gordijn stoffen op maat te maken. Om de juiste keuze te kunnen maken is het verstandig de lengte, hoogte en breedte van het raamkozijn op te meten. Het mooiste is dat een gordijn het kozijn overlamp zodat deze genoeg dekking biedt. Naast gordijn stoffen op maat biedt de groothandel in meubelstoffen en gordijn stoffen ook kant en klare gordijnen voorzien van een rails met compleet met plooien en bevestigingsmateriaal. Deze gordijnen hoeven niet zelf te worden gevouwen en zijn zo op te hangen. Ook linnen gordijnen zijn een aanrader. Linnen gordijnen zijn luchtig en zorgen er zomers voor dat ze niet de warmte binnen in huis laten. Indien je huis erg op de zon staat zijn verduisterende gordijnen een echte aanrader. Doorzonwoningen kunnen bijvoorbeeld erg warm worden in de zomer en dan is het belangrijk om de juiste stof te kiezen die niet teveel warmte doorlaat of zorgt voor benauwdheid. Naast linnen is zijde en katoen ook een goede keuze.

Vouw en rolgordijnen

Vouwgordijnen zijn speciaal afgewerkte gordijnen die zijn voorzien van baleinen aan de achterzijde. Deze zorgen ervoor dat het doek netjes in vorm blijft en blijft hangen. Handig is te kiezen voor een vouwgordijn met een praktische RVS bedieningsketting zodat je het gordijn netjes kunt oprollen. Het voordeel van vouwgordijnen is dat ze veel privacy bieden en lichtinval beperken. Ook zijn er lichtdoorlatende vouwgordijnen beschikbaar, vouwgordijnen op maat of kant en klare vouwgordijnen voor ieder raam en kozijn.

In Between en Vitrage Gordijnen

Dit zijn mooie stralende gordijnen die in zowel linnen, half linnen als polyester. Een in between gordijn is zeer mooi voor een schuifpui omdat de wind ze doet opwaaien waardoor er een golvend effect ontstaat. Een wave gordijn is erg romantisch en zomers qua uitstraling. Ook wave gordijnen met extra diepe plooien vallen mooi voor een groot raam. Ze zijn makkelijk open te schuiven doordat de plooien dan samenvoegen.

Zelf maken

Zelf gordijnen maken is een leuke ambacht. Het is goedkoper en je kunt zelf helemaal bepalen welke meubelstof je kiest en welke je combineert. Zelf een gordijn maken brengt nodige creativiteit met zich mee. Met de naaimachine naai je het gordijn op maat, maakt zelf plooien en zorgt zelf voor eventuele effecten. Zorgt dat je precies te werk gaat met eventuele sjablonen, een naaimachine, goede scherpe schaar en een strijkplank.
Kortom, met gordijnstoffen kun heel veel kanten op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *