Posted on Geef een reactie

De plek waar je thuis bent

Thuis is een belangrijke basis voor ieder mens. Sommige mensen kunnen moeite hebben met veranderingen. Een nieuwe omgeving kan voor overprikkeling zorgen. Hier is bijvoorbeeld sprake van als je een nieuw huis betrekt. Er zijn andere geluiden, geuren en licht waaraan je moet wennen. Ook is sfeer heel bepalend voor deze mensen. Het is daarom belangrijk dat het huis sfeervol is. Er zijn diverse mogelijkheden waarmee je direct het huis knus maakt. Benieuwd geworden naar deze idee├źn? Hier volgen de tips.

1. Maak gebruik van mooie materialen.

Een huis kun je helemaal aankleden met allerlei accessoires. De materialen die gebruikt worden voor deze voorwerpen zijn belangrijk voor het sfeergevoel. Duurdere materialen zorgen direct voor een luxe gevoel. Neem bijvoorbeeld de gordijnen. Deze hebben een invloed op de sfeer in een vertrek. Er zijn diverse gordijnstoffen verkrijgbaar. Hieronder volgen een paar verschillende kamers waarbij de gordijnen een beslissende rol spelen in de sfeer.

* De basis van de woonkamer is helemaal in natuurtinten. Mooie grote ramen zorgen voor licht, linnen gordijnen filteren het enigszins. Je kunt nog een beetje door de gordijnen kijken. Zo heb je toch wat privacy in huis maar heb je geen opgesloten gevoel.
* In deze slaapkamer is weinig kleur te vinden. Toch lijkt het helemaal niet zo door de prachtige roze gordijnen die de ramen bedekken. De prachtige gordijnstoffen zijn aan de onderkant wat langer. Zo ligt de stof wat over de houten vloer gedrapeerd.
* In de zomer kan het door het lange licht voor baby’s lastig zijn om in slaap te vallen. Verduisterende raamwering is dan essentieel. Mooie raamwering uitgewerkt met dikke gordijnstoffen bieden in deze ruimte een oplossing. Zo kan de baby heerlijk slapen zonder afgeleid te worden door het licht van buiten

Niet alleen bij de gordijnen kan er gebruik worden gemaakt van luxe materialen. Ook de vloerkleden en kussens kunnen in bijzondere uitvoeringen worden aangeschaft. Zo breng je door kleine voorwerpen direct wat sfeer in huis.

2. Maak gebruik van accessoires

Soms kan wat decoratie al een wereld van verschil maken voor de sfeer. Hang bijvoorbeeld wat foto’s op en verspreid deze over de muur. Zo wordt de ruimte direct wat persoonlijker. Ook kaarsenhouders, plantjes, vazen en potten kun je toevoegen aan je woonkamer. Plaats bijvoorbeeld verschillende items bij elkaar op de salontafel. Ook kun je zelf leuke decoratie gaan knutselen. Breng een bezoekje aan de kringloop en zoek dingen uit die je wat kan pimpen. Zo wordt je woning sfeervol op een unieke manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *