Posted on Geef een reactie

Decoratie met stijl: 5 tips om het ideale gordijn te kiezen

Het kiezen van gordijnen is geen eenvoudige taak, want elke kamer in huis heeft zijn eigen behoeften. Bij het bepalen van het ideale stuk om de ramen te bedekken, is het essentieel om te evalueren of het esthetisch aantrekkelijk is, of het gecombineerd wordt met de rest van de decoratie en of het functioneel is.

De gordijnen zijn essentiële items in de decoratie van het huis. Bij correct gebruik garanderen ze de privacy, regelen ze de toegang van het daglicht en ook de ventilatie van de ruimtes. Daarnaast dragen ze ook bij aan het behoud van meubilair en bekledingen.

1. Definieer de beste overgordijnstoffen

Bij de keuze van gordijnstoffen is het belangrijk om de afwerking te evalueren. Sommige materialen kunnen mooi zijn, maar ze kunnen de ramen van een huis niet bedekken. Van de soorten stoffen die goed werken in gordijnen is het de moeite waard om te benadrukken: vitrages, katoen, linnen, zijde, kant, natuurlijke vezels en bamboe.

De keuze van de gordijnstof hangt sterk af van het voorstel van de decoratie in het algemeen. Als het doel bijvoorbeeld is om een imposante en klassieke omgeving te creëren, dan is de oplossing om de ramen te bedekken met zijde en fluweel.

Aan de andere kant, als de sfeer een meer ontspannen stijl heeft, zijn katoen of natuurlijke vezels het meest aangewezen.

2. Let op het meubilair en de kleuren van de omgeving

Het gordijn mag zich niet onderscheiden van de decoratie van een ruimte, het moet in harmonie zijn met de meubelstoffen en met de kleuren die in de decoratie overheersen.

Als de decoratie bijvoorbeeld kleurrijk is, dan moet het gordijn glad zijn om de look niet te overladen.

3. De behoeften van elke omgeving herkennen

Het gordijn dat in de woonkamer werkt, past zich niet altijd aan de behoeften van de slaapkamer aan en omgekeerd.

In de slaapkamer is het bijvoorbeeld interessant om een verduisteringsgordijn te gebruiken, omdat het de omgeving donkerder en gezelliger maakt en de kwaliteit van de slaap verbetert. In de woonkamer, die een ontvangstruimte is, kan het gordijn licht en helder zijn, zodat het natuurlijke licht in de omgeving kan doordringen.

4. Stel de beste gordijnkleur in

Gladde, neutraal gekleurde gordijnen zijn tijdloos en belasten het milieu niet. Ze zijn ook gemakkelijk te combineren met eender welk decoratief voorstel. Wie twijfelt over de kleur van het gordijn moet daarom altijd kiezen voor wit of beige.

Gordijnen met sterke kleuren, op hun beurt, verlaten de omgeving met meer persoonlijkheid. De modellen gemaakt met donkere stoffen kunnen worden gebruikt, zolang het raam maar weinig blootstelling aan de zon heeft.

5. Bedrukt gordijn is niet verboden

Het bedrukte gordijn wordt niet zo veel gebruikt als het gladde gordijn, maar het kan nog wel bewerkt worden in de decoratie.

Dit stuk wordt gecombineerd met gestripte omgevingen, zoals de kinder- of tienerkamer. De kleuren en ontwerpen van het gordijn, op zijn beurt, moeten in harmonie zijn met de rest van de decoratie.

Als het doel is om een beetje textuur toe te voegen aan het milieu, dan is de tip om gordijnen met franjes in de decoratie te gebruiken. De ruimte zal zeker gezelliger en uitnodigender zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *