Posted on Geef een reactie

Dingen die je niet moet doen bij het inrichten van je huis

Dingen die je niet moet doen bij het inrichten van je interieur

Een huis inrichten, de een heeft er meer gevoel voor dan de ander. Ook al heb je een wat kleiner huis, komt er vaak nog veel bij kijken. Maar een huis inrichten is uiteraard ook niet iets wat je elke dag doet. Je zou er voor kunnen kiezen om een professional in te schakelen. Maar meestal kiezen huiseigenaren er toch voor om het huis zelf in te richten. Er komt dan misschien wel veel denkwerk bij te pas, maar het is natuurlijk ook wel een beetje leuk om het zelf te doen. Want zelf de gordijnstoffen en de meubelstoffen uitkiezen is ook iets wat je misschien toch liever zelf wilt doen. Hieronder hebben wij een paar dingen, die je beter niet kunt doen met het inrichten van je huis.

Een kleur kiezen voor de muren, waar je niet 100% achter staat

Een kleur kiezen voor je huis kan nog een moeilijke taak zijn. De kleur van de muren moeten bijvoorbeeld wel bij je gordijnstoffen passen. Overgordijnstoffen gesproken, als je kiest voor een vitrages gordijn dan zal de kleur hoogstwaarschijnlijk doorschijnen. Dus een kleur die bij je gordijnen past is iets waar je zeker op moet letten. Als je er niet uitkomt, is het inschakelen van een professional altijd mogelijk.

Alle patronen en vormen matchen

Als je er voor kiest om de muren, en bijvoorbeeld je bank in de kleur groen te nemen, dan kan je dat zeker doen. Maar het patroon van je kussens kan je beter niet terug laten komen, in een meubel of de muren. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen, om verschillende materialen te gebruiken.

De details vergeten

Vaak maken speciale details het interieur helemaal af. Dus als je nog meubels moet kopen, dan is het een aanrader dat je meubels zoekt met een mooi patroon. Een tip, De wat oudere vintage modellen hebben vaak mooie vormen en patronen.

Zet de meubels niet te dicht tegen de muur

Je huiskamer zal veel groter ogen, als je de meubels een beetje van de muur af houdt. Voor de wat kleinere huisjes of appartementen, is dit iets wat je zeker moet doen om het wat groter te laten ogen.

Koop kussens die niet te klein zijn.

Kussens moeten comfortabel zijn, maar je wilt ook dat ze wat langer meegaan. De wat grotere kussens geven een wat warmer gevoel, en ze zitten ook een stuk lekkerder. Kussens met bijvoorbeeld een synthetisch vulling, zitten vaak niet lekker.

Niet de bekleding vergeten

Gordijnen zijn een belangrijk deel van je huis, helemaal als je interieur wat hogere ramen heeft. Het is misschien niet iets waar je gelijk aan denkt, maar het maakt het huis zeker af. Als je gordijnen koopt, is het belangrijk dat je er voor kiest om ze in een wat grotere maat te nemen. Want zo oogt het huis ook wat groter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *