Posted on Geef een reactie

Diverse kleuren gordijnstoffen

Welke kleuren gordijnstoffen moet ik kiezen?

Kleuren zijn heel persoonlijk. Bij de een wekt een kleur een andere emotie op dan bij de ander. Helemaal als je samenwoont kunnen kleuren uitkiezen best een uitdaging zijn. Jij houdt misschien wel van een warm kleurtje in huis, terwijl iemand anders meer van frisse kleuren houdt. Er bestaan ontzettend veel kleuren, dus we helpen je graag bij het kiezen van de juiste kleuren gordijnstoffen.

Kleurentrends
Om inspiratie te krijgen hoe kleuren er in een woning uitzien kun je gebruikmaken van kleurentrends. Op de televisie zijn leuke inspiratie programma’s te zien en het internet staat vol met leuke video’s, foto’s en persoonlijke verhalen. Let wel op: Een kleurentrend is tijdelijk en misschien vind je de kleuren na een tijdje niet meer zo mooi. Dat zou zonde zijn want je hebt er best wat tijd en geld ingestoken. Okelgeel is bijvoorbeeld een bekende trend. Een prachtge kleur, maar vind jij dit straks ook nog mooi? Probeer bij gordijnstoffen een kleur te kiezen die tijdloos is of in ieder geval een poos meegaat. Een opvallende kleur zoals okergeel kun je ook meenemen in een makkelijker te vervangen onderdeel van het meuiblair, zoals de kussenslopen van de kussentjes op de bank.

Diverse kamers in huis
Denk goed na welke kleuren gordijnstoffen je in welke kamer wilt gebruiken. Elke ruimte in huis heeft een ander doel en elke kleur geeft een andere emotie. In de woonkamer wil je bijvoorbeeld gezelligheid en intimiteit creëren, in de werkkamer heb je concentratie nodig en in de slaapkamer wil je het meeste tot rust komen.

Warme kleuren
Warme kleuren kunnen een warm gevoel geven. Bijvoorbeeld in de woonkamer en eetkamer, de plekken waar je het meeste zult zitten, kunnen warme kleuren als prettig worden ervaren. Wat zijn dan warme kleuren? Dat zijn de kleuren rood, oranje, geel en de kleuren die je hiermee kan maken door ze te mengen. Denk maar eens aan roestkleuren.

Koele kleuren
Naast warme kleuren bestaan er ook koele kleuren. Kleuren met een blauwe ondertoon vallen hieronder. Deze kleuren geven een frisse blik.

Sobere kleuren
Onder sobere kleuren verstaan we kleuren die rust geven. Denk bijvoorbeeld aan grijstinten en de pasteltinten groen, roze en geel. Ook wit valt onder de sobere kleuren. Ideaal om te gebruiken in de werk- of slaapkamer.

De 80/20-regel
Teveel kleur in een woning kan onrust veroorzaken. Probeer de welbekende 80-20-regel toe te passen. Hierbij bevat 20% van het meubilair en de accessoires van de woning één bepaalde opvallende kleur. De rest van de woning heeft een meer neutrale kleur.

Handige tip:
Op internet zijn veel keuren te bekijken, maar een kleur is op een beeldscherm vaak anders dan in werkelijkheid. Bij het aanschaffen van gordijnen online, kun je eventueel vragen naar de kleurstaal.

Weet jij al welke kleur je waar gaat gebruiken? Veel plezier met het aankleden van de woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *