Posted on Geef een reactie

Een leuke sfeer in huis brengen

Wat is een meubelstof en welke meubelstoffen zijn er

Er zijn eigenlijk maar twee verschillende soorten meubelstoffen, dat is meubelleer of meubelstof. Maar de verschillende variaties waar je tussen kan kiezen zijn enorm. Uiteraard hebben alle verschillende stoffen een unieke uitstraling. Een mooie meubelstof van rood zou je bijvoorbeeld kunnen combineren met een overgordijn, want overgordijnstof heeft vaak mooie patronen die weer passen bij de meubels.

Platweefsel

Als je kiest voor de platweefsel kies je voor een stof die vaak voorkomt. De stof wordt zo in elkaar gezet dat de stof er zowel achter, en voor precies hetzelfde uitziet.

Fluweel

Fluweel je hebt er vast wel is van gehoord, het is een stof die je ook heel vaak ziet. Het voelt heerlijk zacht en comfortabel aan. Door het unieke karakter van het fluweel, heeft het altijd een glans. Dat komt door de kleine plooitjes die omhoog staan.

Stof met een patroon of print

Je zou bijvoorbeeld ook kunnen kiezen tussen een patroon of een leuke print. Het enige verschil tussen een patroon of een print is, dat een patroon bijvoorbeeld strepen of ruitjes kan hebben. En een print kan een mooi plaatje van bijvoorbeeld een tijger of wolf hebben.

Wat is een overgordijn

Als je kiest voor een overgordijnstof, kies je voor een gordijn met een opvallende uitstraling. Dat komt omdat een overgordijn een groot aanbod aan kleuren en patronen heeft. Daardoor geef je de woonkamer of slaapkamer een kleurrijke warme sfeer. Maar een overgordijn is niet alleen goed voor de sfeer, het zorgt ook voor een warme uitstraling. En net als de bovengenoemde meubelstoffen, hebben overgordijnen een gigantisch groot aanbod aan verschillende stoffen.

Gordijnen combineren

Gordijnen combineren is ook een mooie manier om de huiskamer een leuke sfeer te geven. zo zou je vitrage of inbetween gordijnen kunnen combineren met een overgordijn. het voordeel van combineren is, dat de isolatie dan nog beter wordt. Waardoor de kou buiten blijft, en de felle zon buitengehouden kan worden. Met donkere vitrage gordijnen kan je het licht bijvoorbeeld goed buiten houden, dat zou ook met een inbetween gordijn gedaan kunnen worden. Maar de voorkeur ligt toch vaak bij een vitrage gordijn. Als je de vitrage of inbetween gordijnen je niet liggen, maar je wilt het felle zonlicht toch buiten houden. Dan zou je er altijd nog voor kunnen kiezen om twee normale gordijnen te combineren. Dan heb je alsnog de voordelen van de isolatie, en dat het zonlicht buiten gehouden wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *