Posted on Geef een reactie

Een thuis creëren door de warmte van gordijnen

We kennen allemaal wel het gezegde: ‘een huis is nooit af’. Ik weet nog goed dat wij de sleutel kregen van ons eerste huisje. Ik wilde eigenlijk pas mensen uitnodigen om te komen kijken wanneer het interieur voor mij als ‘af’ zou voelen. Echter zei een van onze vrienden toen tegen me dat ik dan wel erg lang zou moeten wachten omdat het toch nooit af zou zijn. Eerst moest ik een beetje schaapachtig lachen, maar hoe langer we in het huis wonen hoe meer ik me besef dat hij gelijk had.

Er zijn zo veel aspecten in je interieur die je naar smaak kan veranderen. Je kunt de muren verven, andere kussentjes op de bank leggen, nieuwe meubelstoffen kiezen of zelfs totaal andere meubels kopen. Als ik op de bank zit en om me heen kijk dan bedenk ik altijd wel iets wat er nu weer anders, beter of mooier zou kunnen.

Nu het wat kouder en donkerder begint te worden heb ik weer eens wat nieuws bedacht. Wij hebben thuis een serre aansluitend aan de woonkamer. Vanuit de serre kan je leuk naar buiten kijken, dus tijdens een van mijn andere heldere momenten besloot ik de eethoek in de serre te plaatsen. Super gezellig als zeg ik het zelf, maar ik had toch het gevoel dat er nog iets mistte. Inmiddels weet ik wat deze ruimte in het huis nodig heeft: gordijnen.

Met gordijnen voor het raam kan je vrijwel direct een prettige sfeer in het huis creëren. Een kamer voelt al snel meer ‘af’ als er gordijnen hangen en afhankelijk van de stoffen die je kiest geeft het een knus gevoel. Niet overbodig, zeker niet gedurende de koude wintermaanden. Het is echter niet zomaar gedaan wanneer je beslist gordijnen op te hangen. Er is namelijk ontzettend veel keuze wanneer het aankomt op gordijnen. Zo zijn er verschillende gordijnstoffen, ga je bijvoorbeeld voor licht en luchtig en kies je voor linnen, of juist voor velours voor die extra warme uitstraling? Ook kan je kiezen voor overgordijnen, waardoor je ook nog eens de keuze hebt uit allerlei overgordijnstoffen. Of wil je misschien liever vitrages? Wat je ook beslist, de keuze is reuze.

Uiteindelijk heb ik zelf besloten om te gaan voor mooie zware overgordijnen van velours. Velours is een dikke en rijke stof welke direct warmte uitstraalt. De donkergroene kleur past goed bij onze bank en de vele planten die wij in het huis hebben staan. Ik ben ontzettend blij met de keuze voor deze gordijnen en kan iedereen aanraden eens aan gordijnen te denken wanneer je van je huis een thuis wilt maken. Dat er nu prachtige gordijnen hangen in de serre betekent zeker niet dat ons huis nu af is, want zoals gezegd, dat zal het nooit echt helemaal zijn. Ik bedenk vast snel weer wat anders wat ik aan zou willen passen, maar voor nu zijn de gordijnen in ieder geval een zeer welkome toevoeging in ons interieur.

Gordijnstoffen Rotterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *