Posted on Geef een reactie

Gooi je kleding niet zomaar weg maar denk eens aan kledingreparatie

Een rits die stuk gaat of een naad die losscheurt. Het zijn veel voorkomende problemen. Die je prima kan oplossen. Het komt nog veel te vaak voor dat we kleding om dit soort kleinigheden weggooien. Heb je weleens aan kledingreparatie gedacht. Ben je zelf handig met naald en draad dan kan je zelf je broek, jas of shirt herstellen. Maar er zijn ook bedrijfjes en winkels waar je kapotte kleding naar toe kan brengen voor kledingreparatie

Gooi je kapotte kleding niet weg

Een paar knopen die van je vest gaan of de rits van een jas die niet meer sluit. Dit soort zaken is voor veel mensen een reden om het kapotte kledingstuk weg te gooien en een nieuwe vest of jas te gaan kopen. Terwijl je met een klein beetje tijd en lage kosten je kleding heel gemakkelijk kan laten herstellen. Kledingreparatie is echt niet iets oubolligs of ouderwets integendeel het is echt ook iets van nu. Wil je duurzamer gaan leven (wat nu echt een trend aan het worden is) dan geef je je kapotte kleding een tweede leven.

Bespaar geld door je kleding te herstellen

Reken maar eens een keer uit wat het je scheelt aan kosten als je kiest voor kledingreparatie in plaats van het opnieuw aanschaffen van een broek. Jas of shirt. In sommige gevallen is het natuurlijk ook echt versleten en aan vervanging toe. Maar het overgrote deel van de kleding die we doorgaans weggooien is met een kleine herstelbeurt nog prima te dragen. Het is echt wel iets om over na te denken. Wil je nog wat geld overhouden dan is de kapotte kleding weer herstellen en draagbaar maken een hele goede oplossing.

Waar vind ik een bedrijf of winkel met kledingreparatie?

Ben jezelf of ken je niemand in je omgeving die handig is met naald en draad of goed overweg kan met een naaimachine? Geen probleem er zijn tal van winkels en bedrijfjes waar mensen zitten die dit tegen betaling graag voor je in orde maken. Vraag gewoon eens in je familie of vriendenkring of iemand een goed adres weet of zoek eens op internet waar er in de buurt een bedrijfje of winkel zit waar je terecht kan voor kledingreparatie.

Kleding een tweede leven geven

Heb je net een paar maanden een mooie jas en de rits gaat kapot. De jas is eigenlijk nog als nieuw en je bent er zo blij mee. Waarom zou je die dan weggooien? Kijk eerst eens of het nog mogelijk is om er een nieuwe rits in te laten zetten. Als dat lukt moet je dat altijd doen. Een nieuwe rits inzetten is best een lastig klusje ga er daarom mee naar een winkel of iemand die aan kledingreparatie doet. Zo geef je je lievelingsjas weer een tweede leven en met een beetje geluk gaat deze vast nog wel een aantal jaren mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *