Posted on Geef een reactie

Gordijnen advies en uitleg

Soorten gordijnen

Je hebt net een nieuw huisje gekocht, en bent opzoek naar een paar passende gordijnen die het interieur mooi aanvullen. Of je bent simpel weg toe aan wat nieuws, dan zijn nieuwe gordijnen een leuke aanwinst. Maar wist je dat er veel verschillende soorten gordijnen zijn? Zoals gordijnen met verschillende gordijnstoffen, van een warme dikke stof tot aan een wat dunner doorzichtige stof. Je hebt ook diverse ophang methodes, zo heb je gordijnen met ingeslagen ringen, je hebt ook gordijnen op een rail. Hieronder heb je een uitleg over de verschillende gordijnen, en misschien is de keuze voor nieuwe gordijnen wat sneller gemaakt na het lezen van de uitleg.

Gordijnen voor de slaapkamer

In de slaapkamer wordt vaak geadviseerd om gordijnen met ringen toe te passen. De reden daarvoor is dat het simpel maar een mooie warme sfeer geeft, dan wordt er vaak ook nog gekozen voor gordijnstoffen met een mooie warme kleur om het plaatje af te maken. het enige nadeel hiervan is dat het licht van buiten naar binnen kan dringen door de ringen. Er wordt vaak gedacht dat het licht dat door de ringen dringt niet veel is. Maar je moet zo denken, op de gemiddelde gordijn lengte zitten 24 ringen. Het oppervlakte waar het licht door kan dringen is dan aardig groot. Hier is wel een simpele oplossing voor, er wordt vaak geadviseerd om te kiezen voor gordijnen met ingeslagen ringen. Als je dan ook nog voor gordijnstoffen kiest die wat dikker zijn zal het licht niet naar binnen kunnen dringen.

Gordijnen voor kinderslaapkamers

De kinderen hebben uiteraard ook gordijnen nodig. Bij kindergordijnen is het handig om te kiezen voor gordijnen met een enkele plooi, wat dan wordt geadviseerd is te kiezen voor een dubbele voering. Dan is het verduisteren van de kinderslaapkamer zo opgelost. Gordijnen met een witte achterkant kunnen er ook nog voor zorgen dat de slaapkamer wat koeler blijft, in de hete zomer maanden. Voor de de wat onrustigere kinderen of kinderen met autisme, is het een aanrader om te kiezen voor 100% verduistering. Dan worden er twee gordijnen opgehangen, een met een verduisterde voering, en een kindergordijn. Dat oogt wat rustiger voor de kinderen. Er kan dan uiteraard altijd nog gekozen worden om het gordijn een stukje open te doen.

De gordijnen wassen

Uiteraard kunnen gordijnen ook gewassen worden. Het enige nadeel is, dat de meeste gordijnen van katoen of linnen zijn. Katoen en linnen kan krimpen in de was, er zijn ook duurdere gordijnen gemaakt van polyester. Het mooie van polyester is dat het niet krimpt als je het op 30 graden wast. Als je er voor kiest om de gordijnen te strijken, zorg er dan voor dat je ze niet te heet strijkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *