Posted on Geef een reactie

Gordijnen: een belangrijk detail voor het interieur van uw huis

Gordijnen: van de meest klassieke tot de modernste, er is voor elk wat wils. Ook voor binnenhuisarchitecten, die met veel plezier gordijnen integreren in de gehele decoratie van het huis. Je kan zoveel doen met gordijnen! Het leuke aan bijvoorbeeld een verduisteringsgordijn is dat het chic is en absoluut geschikt is voor alle soorten interieurs. Bovendien is er een ruime keuze aan tinten en kleuren, die perfect bij uw huis passen en zo uw kamers karakter geven. Het verduisteringsgordijn moet zowel in kleine ruimtes als in de keuken worden vermeden. De keuken moet helder zijn, wat niet echt het geval zal zijn met een dergelijk gordijn. Wilt u nuchterheid en chic brengen? Kies voor matte kleuren zoals zwart, grijs of bruin. Om meer vrolijkheid te brengen, zijn flitsende kleuren perfect om uw interieurdecoratie te voltooien. Ten slotte zijn er kleurmodellen “in overeenstemming met de tijd” voor degenen die graag trends volgen. Momenteel zijn er steeds meer gordijnen in pasteltinten en gele tinten. Als u van kleuren houdt, is dit het juiste moment!

Welk gordijn past het beste bij mij?

De keuze van het gordijn hangt af van het type huiskamer. Kies voor een gordijn die het licht binnenlaat, maar toch met behoud van privacy. In de slaapkamer is een verduisterende voering aan de buitenkant nodig om u te beschermen tegen het daglicht. Als u in de stad woont, is twee paar gordijnen waarschijnlijk een goed idee. De eerste, in sluier, verbergt het zicht op je interieur en laat licht door. De tweede, dikker, biedt ‘s avonds meer privacy. Kies gordijnstoffen in harmonie met uw kamer. Als uw interieur kleurrijk is, kies dan voor zachte kleuren en effen gekleurde gordijnstoffen. Als uw interieur sober is, verwen uzelf dan en durf kleurrijke prints. Installeer gordijnen met grote verticale strepen die een indruk van hoogte geven in een kamer met een laag plafond.

Zijden gordijnen

In de zijdemarkt kunt u een grote verscheidenheid aan gekleurde gordijnstoffen vinden. Het gordijn van 100% zijde in verschillende kleuren en patronen stelt u in staat om een eenvoud en schittering toe te voegen in het interieurontwerp. Het gordijn speelt een belangrijke rol in het huis. We kiezen veel voor het zijden gordijn vanwege de goede kwaliteit. Zijden taft wordt veel gebruikt. Het is een stof die gemaakt wordt door het zeer strak weven van zijdedraden. Ontwikkeld in de Italiaanse Renaissance, verspreidde het zich in de achttiende eeuw in Frankrijk en vanaf daar naar andere landen. Deze stof is sterk en dicht, en blokkeert daardoor licht. Het houdt tocht buiten en behoudt de warmte van de kamer. Het is een delicate en mooie stof die niet alleen mooi is maar ook meubels, tapijten en kunstwerken in huis beschermt tegen fel licht. Het zijden gordijn is erg mooi en elegant voor huisdecoratie. De zijdekwaliteit is onberispelijk. De glans van deze stof maakt uw huis modern en elegant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *