Posted on Geef een reactie

Gordijnen op maat: welke gordijnen passen bij je interieurstijl?

Gordijnen geven je huis meer karakter en sfeer. Ze zorgen ervoor dat je huis een échte thuis wordt. Daardoor zijn ze gewoon onmisbaar! Maar welke gordijnen passen nu eigenlijk het best in jouw type interieur?

Waarom kiezen voor gordijnen op maat?

Gordijnen op maat zijn de perfecte keuze als je opzoek bent naar gordijnen. Als je kiest voor gordijnen op maat, dan kies je voor gordijnen die volledig passen bij jouw stijl en smaak. Gordijnen op maat zorgen er ook voor dat je voor elke raamafmeting de juiste maat zult vinden, want sommige maten zijn moeilijker te vinden. Bovendien zijn de mogelijkheden eindeloos. Er zijn ontzettend veel combinaties mogelijk en voor elke interieurstijl is er wel het perfecte exemplaar, maar hoe kies je nu de perfecte gordijn op basis van je interieurstijl?

De perfecte gordijnen op maat voor een industriële interieur

Een industrieel interieur wordt steeds populairder. Het is ook niet moeilijk om te begrijpen waarom, want dit type van interieur is ontzettend stijlvol en strak, maar straalt toch een zekere warmte uit. Bij een industrieel interieur wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van metaal en beton in combinatie met natuurlijke materialen. Gordijnen die goed in dit type van interieur passen zijn bijvoorbeeld rolgordijnen. Denk aan gordijnen met een natuurlijke kleur, zoals beige en lichtbruin of juist donkerdere metaalkleuren: grijs, zwart, zilver, zilvergrijs en donkerbruin.

De perfecte gordijnen op maat voor een landelijk interieur

Opzoek naar de perfecte gordijnen op maat voor een landelijk interieur? Dan zijn vouwgordijnen een goed idee, maar in een landelijk interieur passen verschillende soorten gordijnen erg mooi. Vouwgordijnen passen mooi, omdat ze jouw interieur zo’n mooie natuurlijke uitstraling geven, zeker als je kiest voor natuurkleuren, zoals crème, lichtbruin, zandbeige, terracotta, enzovoort. Je kan ook kiezen voor overgordijnen met een natuurlijke print, zoals bladeren, veren, enzovoort. Zorg er dan wel voor dat de print niet té opvallend is. Het beste materiaal voor landelijke gordijnen? Linnen en katoen geven je landelijk interieur de meest natuurlijke uitstraling.

De perfecte gordijnen op maat voor een romantisch interieur

Heb jij een romantisch interieur? Dan gebruik je het best zoveel mogelijk zachte kleuren voor je gordijnen. Denk hierbij aan droomachtige pasteltinten of zachte, neutrale kleuren, zoals beige of wit. Plooigordijnen zijn de beste keuze voor een romantisch interieur. En als het een tikkeltje meer mag zijn: ook fluwelen overgordijnen geven je interieur een prachtige, romantische uitstraling waar je van zal wegdromen.

De perfecte gordijnen op maat voor een modern interieur

Bij een modern interieur draait alles rond eenvoud en luxe. Dat moet dus ook in de gordijnen terugkomen. Bij dit type interieur moet er ook veel lichtinval zijn, kies dus liever niet voor verduisterende gordijnen. Je kan overgordijnen gebruiken, maar kies dan voor soepel vallende gordijnen die niet te zwaar zijn. Kies niet voor te drukke patronen, vermijd prints en hou het simpel. Kies voor sobere kleuren, zoals zwart, grijs, bruin, enzovoort. Als de rest van je interieur sober is, dan kan je wel een opvallende accentkleur gebruiken, zoals oranje, rood, paars, enzovoort. Naast overgordijnen passen ook plisségordijnen mooi in een modern interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *