Posted on 1 Reactie

Gordijnen op maat: zo maak je ze schoon!

Kiezen voor gordijnen op maat is een goed idee. Op die manier heb je de gordijnen die perfect bij je interieur passen. Bovendien kan je vaak profiteren van een gordijnen op maat aanbieding en kan je kiezen uit verschillende soorten: slaapkamer gordijnen op maat, goedkope gordijnen op maat, verduisterende gordijnen op maat, enzovoort. Meestal kan je ook genieten van een gordijnen op maat snelle levering.

Gordijnen op maat bestellen is dus écht een aanrader. Wanneer je de ideale gordijnen op maat gevonden hebt, is het natuurlijk ook belangrijk dat je ze mooi kan houden. Hoe je je gordijnen op maat het best schoonhoudt, is afhankelijk van de gordijnsoort. We geven je enkele tips!

Inbetween gordijnen op maat, overgordijnen en vitrage gordijnen op maat schoonmaken

Als je thuis inbetween gordijnen, overgordijnen of vitrage gordijnen hangen hebt, dan moet je deze uit de haakjes en loodjes halen om goed te kunnen reinigen. Leg ze vervolgens in een sopje met wat zeep en laat ze weken. Gebruik niet teveel zeep en wring de gordijnen niet uit. Hang de gordijnen altijd nat uit om te drogen. Je kan er ook voor kiezen om deze gordijnen in je wasmachine te wassen. In dat geval moet je ervoor zorgen dat de trommel niet te vol zit en dat je de gordijnen op maat wast op de aanbevolen temperatuur. In het geval dat vitrage in de wasmachine mag, kan je dit het best in een kussensloop of waszak stoppen. Laat je gordijnen op maat ook nooit centrifugeren!

Velours gordijnen op maat schoonmaken

Deze gordijnen op maat zijn net iets anders. De zijdezachte stof is minder makkelijk om schoon te maken. Daardoor kan je er beter voor kiezen om je gordijnen op maat uit velours te laten reinigen. Als je velours gordijnen gekreukt zijn, dan kan je ze wel natmaken met een plantenspuit. Hou ze daarna gesloten tot ze droog zijn en je zal zien dat de kreuken verdwijnen!

Plisségordijnen op maat schoonmaken

Bij Plisségordijnen op maat hangt het er vanaf of ze een gemetalliseerde achterzijde hebben of niet. Als dat zo is, dan moet je water vermijden. Als dat niet het geval is, dan kan je ze schoonmaken met een zachte spons, lauwwarm water en een niet-synthetisch wasmiddel als er sprake is van een vlekje. Tussendoor stof je ze af met een handstofzuiger op lage stand. Hebben je plisségordijnen op maat een grondige reiniging nodig? Dan kan je ze in een warm sopje van maximaal 30 graden stoppen met een fijn wasmiddel. Zorg er altijd voor dat je de gordijnen goed afspoelt. Na het wassen plooi je de gordijn weer tot en pakket en druk je het water eruit. Daarna hang je ze vochtig terug op.

Linnen gordijnen op maat schoonmaken

Linnen gordijnen worden vooral stoffig. Dit pak je makkelijk aan door de gordijnen te stofzuigen met de handstofzuiger op een lage zuigstand. Als er een vlekje is dan kan je dit proberen af te borstelen. Als dat niet lukt, gebruik dan geen water. Water kan namelijk lelijke kringen veroorzaken. Als je dus linnen gordijnen hebt, kan je er beter mee naar de stomerij te gaan. Zo neem je geen risico en hou je je gordijnen op maat schoon!

1 thought on “Gordijnen op maat: zo maak je ze schoon!

  1. Mijn gordijnen moeten ook nodig schoongemaakt worden. ik ben aan het onderzoeken hoe ik dit het beste kan doen en welke middelen ik kan gebruiken. Niet elke stof kan goed behandeld worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *