Posted on Geef een reactie

Gordijnen Trends 2020

De gordijnen trends 2020 geven sfeer aan je interieur en werken het gehele plaatje af. Ze maken de kamers gezellig en donker als het nodig is. Maar ze worden vooral gebruikt om het geheel af te maken.

Lange gordijnen zijn weer terug

Voorgaande jaren werden gordijnen en gordijnstoffen minimalistisch gehouden. Dit jaar gaan we terug in de tijd. Lange gordijnen gemaakt uit zware gordijnstoffen worden de nieuwe trend dit jaar. Fluweel komt terug in donkere tinten. Het voordeel van deze stoffen is dat ze de kamer een volle, luxueuze uitstraling geven. Om met de trend mee te gaan, mogen de gordijnen iets langer zijn. Zo creëert u een stijlvolle hotel look in huis.

Ruimte creëren met gordijnstoffen

Als u niet van lange gordijnen houdt omdat ze te bombastisch zijn, kunt u stoffen kiezen die expliciet ruimte creëren. U kunt perfect gordijnen gebruiken om bepaalde delen in huis af te bakenen. Zoals een gezellige leeshoek maken in de woonkamer, perfect afgezonderd van het gehele woonkamer gebeuren. Voor deze nieuwe trend worden lichte stoffen en zachte zomertinten gebruikt. Licht brengt ruimte en maakt een knus geheel in uw interieur.

Ga voor kleur in het interieur

Mooie, warme en vrolijke kleuren geven een pittig detail aan het interieur. Gematigdheid wordt ineens overladen met een moderne uitstraling. De trendy kleuren zijn opvallend en gedurfd. Ideaal voor een boost in de woonkamer. De kleuren en materialen hebben een sterke link met de natuur. De ideale kleuren zijn geïnspireerd op specerijen, kruiden en verschillende aarde tinten. Als het maar warmte geeft aan de omgeving en woonkamer. Kleur is een pittige aanvulling om het tikkeltje extra te geven.

Terug naar de natuur

Spiritualiteit in samenhang met de natuur is waar de gordijnen trends 2020 op zijn geïnspireerd. De kleuren uit de kleurenpalet zijn afkomstig uit de natuur. Natuurlijke stoffen zoals katoen en linnen. Mooie groene, beige en bruine stoffen met een spiritueel vleugje, geven het gevoel dat de twee werelden samen komen. Rust en eenvoud in de uitstraling door, op de juiste manier gebruik te maken van kleur en materiaal. Hiernaast kan het interieur worden afgewerkt met een paar mooie planten in de woonkamer, net een wandeling in de natuur.

Natuurlijk zijn er ontelbare stoffen voor gordijnen beschikbaar, van effen, gekleurde gordijnen tot gordijnen met prints, fluwelen, katoen en linnen… noem maar op en het bestaat. Iedereen heeft gelukkig een andere smaak en dat maakt ons als mens zo uniek. Zo creëert men een unieke look in huis.

Neem contact op met een gordijnatelier bij u in de buurt voor een persoonlijk advies over gordijnen trends 2020.

Bijgewerkt: 24 december 2019 11:36
Bijgewerkt: 4 december 2019 8:53
Gepubliceerd: 22 oktober 2019 14:23

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *