Gordijnstoffen en Meubelstoffen leverancier, 42 merken en 47 000 kleuren.

Gordijnen wassen op de juiste manier

Stoffen Winkel Rotterdam Published Time
Gepost op:

Gordijnen zijn een belangrijk onderdeel van je interieur. Ze bepalen mede de sfeer en uitstraling van je woning. Het is daarom belangrijk om je gordijnen goed te onderhouden. Regelmatig wassen is daar een belangrijk onderdeel van. In dit artikel leggen we uit hoe je gordijnen het beste kunt wassen.

Waarom gordijnen wassen?

Gordijnen worden snel vuil door stof, rook en andere omgevingsfactoren. Het is daarom aan te raden om je gordijnen minstens eenmaal per jaar te wassen. Op die manier zorg je ervoor dat je gordijnen er weer als nieuw uitzien en fris ruiken. Bovendien voorkom je zo dat stof en vuil zich ophopen in de stof, wat kan leiden tot allergische reacties.

Stap voor stap gordijnen wassen

Stap 1: Controleer het waslabel Het is belangrijk om het waslabel in je gordijnen te controleren voordat je ze wast. Niet alle gordijnen kunnen namelijk in de wasmachine. Sommige stoffen zijn alleen geschikt voor chemische reiniging. Als er geen waslabel aanwezig is, is het beter om je gordijnen naar de stomerij te brengen.

Stap 2: Verwijder stof en vuil Voordat je de gordijnen in de wasmachine doet, is het verstandig om ze eerst te stofzuigen of af te kloppen om losliggend stof en vuil te verwijderen. Op die manier voorkom je dat de wasmachine verstopt raakt.

Stap 3: Kies het juiste wasprogramma Kies het juiste wasprogramma voor je gordijnen. Meestal is een fijnwasprogramma voldoende. Gebruik geen wasverzachter, omdat dit de stof kan beschadigen. Voeg in plaats daarvan een scheutje azijn toe aan het wasverzachterbakje om de stof weer zacht te maken.

Stap 4: Hang de gordijnen op om te drogen Haal de gordijnen direct na het wassen uit de wasmachine en hang ze op om te drogen. Het is belangrijk om de gordijnen niet in de droger te doen, omdat dit de stof kan beschadigen.

Conclusie

Het wassen van gordijnen is een belangrijk onderdeel van het onderhoud. Door je gordijnen regelmatig te wassen, zorg je ervoor dat ze er weer als nieuw uitzien en fris ruiken. Gordijnen wassen! Let er wel op dat je de juiste wasmethode kiest en het waslabel controleert voordat je begint.

100% linnen

Akoestische stof

Blackout gordijnstof

Dessin stof

Geluiddempende stof

GeRecycled stof

100% Katoen

INBETWEEN Stof

Isolerende gordijnstof

Kamerhoog gordijnstof

MEUBELSTOF

Velours stof

%100 TREVIRA

Gemeleerde stof

Geometrisch patroon

Luchtzuiverende stof

Projectstof

Vouwgordijn stof