Posted on Geef een reactie

Gordijnstoffen: een heel belangrijk detail van het interieur

Het kiezen van een stuk stof om zelf gordijnen te maken, vereist enige expertise. Niet alle stoffen maken mooie gordijnen! De stoffen op onze TULAY website zijn geselecteerd door productiespecialisten van op maat gemaakte gordijnen.

Wat is belangrijk voor gordijnstoffen ?

Gordijnstoffen moeten het licht van het raam uitstralen en intimiteit behouden. De stof moet mooie plooien vormen en heel natuurlijk bewegen bij het openen en sluiten van de gordijnen. Het is belangrijk om de stof te kiezen op basis van uw smaak, maar ook op basis van de seizoenen, de materialen in je interieur, het licht … Bij het naderen van de mooie dagen inspireren frisse en vrolijke kleuren ons een zomer- en lichte decoratie. Als u een effen stof wilt, raden we u aan te kiezen voor niet zware stoffen en natuurlijke materialen zoals gewassen linnen bijvoorbeeld. Als je bloemenpatronen wilt, laat je dan inspireren door onze prachtige selectie met bloemmotieven.

Hoe gordijnen op te hangen?

De stang moet de breedte van het venster aan elke zijde 20 cm overschrijden en de stang moet minstens 15 cm boven het raam worden bevestigd. Als er obstakels boven of onder het raam zijn (vensterbank, richel, radiator), zorg dan voor stangbeugels die lang genoeg zijn om het gordijn ver genoeg van de muur te dragen, zodat uw gordijn recht hangt, zonder deze obstakels aan te raken. Gordijnen die op de vloer hangen zijn momenteel erg in en geven een speciale sfeer aan het decor. In ieder geval is het veel beter te lange gordijnen te hebben dan gordijnen die te kort zijn. En als u de stang hoog aan de muur vastbindt, zullen ze de volume van de kamer perfectioneren. Als u de gordijnen toch graag wilt inkorten, kunt u kiezen voor de discrete en effectieve oplossing van de smeltbare strip. Vouw het gordijn, plaats de band op de zoom en lijm het helemaal vast met een heet strijkijzer. U kunt zodoende uw gordijnen inkorten zonder een naaimachine te gebruiken.

Het schoonmaken van gordijnen !

Twee keer per jaar wordt het aanbevolen om de gordijnstoffen te wassen. Gordijnen gemaakt van synthetische materialen zoals polyester hebben het voordeel dat ze kunnen worden gewassen met de machine, maar wel zo koud mogelijk. Hang ze vervolgens gewoon op hun plaats om ze te drogen. Let op: niet alle stoffen kunnen worden gestreken of gestoomd. Het is altijd het beste om de wasinstructies op het etiket te raadplegen.

Bij TULAY realiseren we de patronen en begeleiden we u bij elke stap naar het kiezen van de juiste gordijnen. Daarnaast geven we u deskundig advies over uw decoratie-idee├źn om uw droom waar te maken. Tot slot hebben we in onze werkplaats al het benodigde naaimateriaal en een ruime keuze aan stoffen en patronen zodat u de beste keuzes kunt maken met de beste afwerkingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *