Posted on Geef een reactie

Gordijnstoffen in een babykamer

Welke gordijnstoffen ga je gebruiken in een baby-of kinderkamer?

Je bent zwanger en je wilt maar 1 ding: het kamertje inrichten! Maar je weet nog niet precies hoe en wat je wilt qua inrichting. Ga niet over 1 nacht ijs, maar doe rustig aan en maak een plan:
– Wat is je budget?
– In welke stijl wil je de kamer inrichten?
– Welke kleuren wil je gebruiken?
– Welke gordijnstoffen wil je gaan gebruiken?

Wat is je budget?

Of je nu een kamer met een minimaal budget wilt inrichten of als geld geen probleem is, er is heel belangrijk aspect: Denk aan de veiligheid: Let erop dat de verf geschikt is voor een babykamer. Lees de gebruiksaanwijzing en het etiket met de samenstelling van de verf. Dan maakt het verder niet uit of de verf van een exclusieve woonwinkel vandaan komt of van de doe-het-zelf-winkel. Let er verder goed op dat het bedje en het matrasje bij elkaar passende afmetingen hebben en dat een spijlenbedje de juiste ruimte tussen de spijlen heeft. Gebruik de eerste twee jaar geen dekbedje maar een deken of een slaapzak en gebruik zeker geen kussen!

De stijl van je kinderkamer?

Als geld geen probleem is, kun je van je kamer een typisch lief babykamertje maken en het later weer veranderen in een stoere kleuterkamer. De meeste mensen zullen echter gebruik willen maken van de kleuren van de babykamer en later met zo min mogelijk ( financiƫle) middelen de kamer kleuter-proof maken. Denk vooruit!

Welke kleuren wil je gaan gebruiken?

Wil je je babykamer ouderwets roze of blauw verven? Dat is uiteraard leuk, maar bedenk wel of een kleuter dit later ook leuk zal vinden. Je kunt ook kiezen voor een neutrale basiskleur en daar gekleurde accenten ( bijvoorbeeld in een bepaald thema)aan toevoegen. Later kun je die accenten dan met weinig moeite weer veranderen in een kleuterthema. Je kunt ook een rand behang met daarop afbeeldingen die horen bij een baby over een witte muur plakken en die rand later vervangen door een andere behangrand. Dit scheelt tijd en geld: je hoeft niet de hele kamer opnieuw te behangen!

Welke gordijnstoffen wil je gaan gebruiken?

Er zijn veel mooie gordijnen te koop voor een babykamer, maar vooral bij gordijnen geldt dat ze een flinke nadruk letterlijk, maar ook financieƫl) op een kamer kunnen leggen. Denk hierbij aan lieve sprookjesfiguren op de gordijnstof. Als de baby kleuter wordt, is het een dure uitgave om nieuwe gordijnen te kopen. Goedkoper is het om gordijnen die gemaakt zijn met neutralere kleuren te kopen die passen bij meerdere interieurs. Die kun je dan gewoon laten hangen als je een kamer veranderen gaat. Wil je gordijnen die verduisterend zijn of koop je er een verduisterend rolgordijn bij en kies je voor een dunnere stof van de overgordijnen? Vitrage in een babykamer is niet noodzakelijk en misschien ook niet echt nodig als er geen inkijk van buitenaf is.

Gordijnen Rotterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *