Posted on Geef een reactie

Het warme effect van gordijnen.

Het warme effect van gordijnen.

Wanneer het om decoreren van je huis gaat, is er een element in de kamer waar vaak te laat wordt over nagedacht en dat zijn gordijnen. De meeste mensen kopen gordijnen op het laatste moment. Alles is praktisch kant en klaar ingericht, alleen nog even de puntjes op de i zetten door het uitzoeken van de juiste gordijnen. En omdat, dit vaak gebeurt aan het eind van het hele traject, moeten mensen ervoor waken dat het uitzoeken van gordijnen niet wordt afgeraffeld.

Gordijnen uitzoeken is geen bijzaak, je kunt je interieur doen slagen bij de juiste keuzes hiervan. Het probleem is dat raamdecoratie er zeker wel toe doen en dat het een actieve beslissing met zijn bij het ontwerpen van de inrichting. Het selecteren van de juiste gordijnen kan verrassend complex zijn. Het kiezen van de verkeerde type of niet de juiste kleur, kan het totale ontwerp volledig verpesten.

Het uitzoeken van de juiste gordijnen voor je kamer kan leiden tot een overweldiging van verschillende stijlen waar elke leverancier of professionele binnenhuisarchitect je mee overvalt. Maar wanneer de juiste keuze is gemaakt, zal het effect je een tevreden gevoel geven.

De juiste gordijnen in de juiste kamer.

De grootste fout die veel mensen maken is, ze vinden een bepaalde stijl leuk en decoreren hun hele huis ermee. In iedere kamer dezelfde gordijnen of het nu goed past in bij de inrichting of niet. Het is een eenvoudig gegeven dat elke kamer verschillende gordijnen kan hebben.

Het wordt misschien anders wanneer je met een open vloerconcept werkt en je geen gordijnen met een kinderthema in het woongedeelte wilt hebben of mooie luxe gordijnen in de kinderkamer. Wees bewust van dit feit en maak per kamer een weloverwogen keuze.
Bij het uitzoeken van gordijnen mag een belangrijk aspect niet vergeten worden en dat is privacy.

Diegene die hun woning beneden hebben en dan nog eens met veel voorbijgangers langs hun huis, kunnen dit probleem vast wel. Veel last van inkijk door mensen die erg nieuwsgierig zijn. Dan is de keuze van een dunne vitrage niet de juiste optie, maar ga dan voor in betweens. Deze laten voldoende licht door, zijn dikker dan vitrage en dunner dan overgordijnen, hiermee is het probleem inkijk meteen opgelost.

Houdt rekening met de lichtinval naar binnen.

Zon op de ramen betekent een hoop licht naar binnen. Dit kan onaangenaam zijn, zeker wanneer niet de juiste keuze is gemaakt bij het uitzoeken van de juiste stof. Verduisterende gordijnen kunnen veel licht blokkeren en dit werkt goed in een slaapkamer, vooral eentje met een prachtig uitzicht op de zonsopgang.

Een vitrage werkt perfect in bijvoorbeeld een serre, daar is privacy niet echt een prioriteit. Vitrage gordijnen zorgen voor voldoende lichtinval en werkt geweldig in veel ruimtes. Als je weet hoeveel licht er door een raam schijnt en gewenst is, dan kun je er dienovereenkomstig naar plannen.

Tot slot: Misschien is het verstandig je gordijnen met een thema te verbinden. Dit betekent niet dat alles perfect moet matchen, maar ze mogen niet botsen met het decor. Speel met de kleuren en breng diepte in het geheel. Verzamel eerst een aantal idee├źn en zet ze op papier voordat je ze toepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *