Posted on Geef een reactie

Hoe creëer ik een gezellige woonsfeer in mijn huis

Een gezellig huis maak je zelf door te combineren met de juiste materialen en stoffen.

Belangrijk is om kleuren en materialen goed met elkaar te combineren en stoffen van het juist materiaal te gebruiken om sfeer te creëren in je woning. Denk daarbij aan gordijnstoffen, die in allerlei kleuren en materialen te verkrijgen zijn. Je kunt kiezen voor gordijnstoffen die doorschijnend zijn, zoals vitrages of dunne overgordijnstoffen, maar ook voor dikkere varianten en verduisterende overgordijnstoffen.

Gordijnen maken sfeer in je woning, zonder gordijnen is je raambekleding niet af, al zou je alleen maar vitrages voor je ramen hebben. Het geeft net dat ene beetje meer sfeer in je woning. Je huis kun je sfeervoller maken door de juiste materialen te gebruiken. Dat geld niet alleen voor je raambekleding, maar ook voor je meubels. Je kunt kiezen voor meubels in leatherlook of leer, maar er zijn ook hele mooie, warme stoffen.

Kiezen voor de juiste meubelstoffen is combineren met wat je in je woning hebt staan en de kleuren van bijvoorbeeld je raambekleding en de wanden van je woning. De warmte die het uitstraalt heeft ook te maken met de juiste verlichting in je woning. Heb je een woning, wasr veel licht van buiten binnenkomt, dan is het ook belangrijk daar je raambekleding en je meubels op af te stemmen. Donkere meubelstoffen staan goed in een hele lichte kamer, maar wanneer het juist een donkere kamer is, kun je beter voor de lichtere varianten gaan. Ook hierbij is er veel mogelijk qua stoffen.

Warme kleuren, dikke, zachte stoffen zijn voor meubels beschikbaar, maar ook stoffen die goed schoon te maken zijn voor bijvoorbeeld een gezin met kinderen. Een ongelukje, geknoei op je mooie bank moet eenvoudig op te ruimen zijn en goed schoon te maken.

In veel gezinnen is het juist nodig om een praktische inrichting te kiezen, hetzij voor de raambekleding, hetzij voor de meubels en de vloeren, voor andere gezinnen is het van belang dat het gaat om comfort. Een comfortabele inrichting kan ook heel praktisch zijn. Hiervoor kun je je goed laten voorlichten door de medewerkers van een woninginrichtingswinkel. Zij kunnen adviseren en de juiste materialen tonen die je kunt verwerken in je huis.

Een gezellig huis, een goede combinatie van meubels en raambekleding is dus heel goed mogelijk in een praktische, maar ook comfortabele sfeer. Het is een kwestie van goed combineren en je eventueel laten adviseren. Kleuren met elkaar mengen en de juiste stoffen gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *