Posted on Geef een reactie

Hoe kan je meubelstoffen onderhouden en reinigen

Als je zo lang mogelijk gebruik Wilt maken van de meubelstoffen. Dan is het super belangrijk om de meubelstoffen, zo goed mogelijk te onderhouden. Op deze manier hou je de meubelstoffen mooi schoon, en daar bovenop is het ook een stuk fijner wonen. Het reinigen en schoonmaken van meubelstoffen is simpel. Maar het is wel super belangrijk, dat je de juiste schoonmaak middelen gebruikt. Want als je de verkeerde schoonmaakmiddelen gebruikt, zou je de meubelstoffen misschien wel kunnen beschadiging, en dat wil je natuurlijk niet. Dus hieronder hebben wij een aantal tips en tricks voor het schoonmaken, en onderhouden van meubelstoffen.

Onderhoud de meubelstoffen dagelijks

Meubelstoffen lijken vaak schoon, maar wist je dat ze veel stoffen achterhouden zonder dat je dat kan zien. Dus als je bank er bijvoorbeeld stofvrij uitziet, is dat heel vaak niet zo. Daarom is het super belangrijk, om je meubelstoffen eigenlijk dagelijks te onderhouden. En als je daar dagelijks geen tijd voor hebt, doe het dan zo vaak mogelijk. Meestal heb je al een speciaal mondstuk bij de stofzuiger, die je thuis hebt liggen. Dit mondstuk kan je gebruiken om goed tussen alle gleufjes schoon te maken. Voordat je dat mondstuk gebruikt kijk eerst eventjes of er geen scherpe randjes aan zitten, zodat de meubelstoffen heel blijven.

Onderhoud om de zoveel tijd

We hebben het er net ook al over gehad, onderhoud super belangrijk. Geef om de week of twee weken, een grote onderhoud. Hoe schoon jij zelf ook bent, iedereen geeft lichaamsvet af. Als je lang genoeg de meubel stoffen niet schoonmaakt, zal je dat vanzelf zien op de armleuningen van de bank. Dit kan je voorkomen door om de zoveel tijd een grote schoonmaak te doen. Maar als het al te laat is, Heb je ook nog een bepaalde schoonmaakspray, die de vlekken goed weg kunnen halen zodat de meubelstoffen schoon en hygiënisch worden. Als je de bank schoon gaat maken met een schoonmaakspray, gebruik dan een schoon doekje waar geen andere chemicaliën op zitten.

Onderhouden en schoonmaken van leren meubelstoffen

Leer is een tijdloze meubelstof. Meestal wordt het leer gemaakt van schapen of Kalveren, dus zoals je ziet is er niet veel verschil wat leren meubelstoffen betreft. Maar het feit dat er niet veel verschillende leerstoffen zijn, betekent niet dat er veel verschillende leertypes zijn. Het onderhouden van leren meubelstoffen kan nog geen aardige klus zijn, als je niet weet welke leertypen jij hebt. Als je leren meubelstoffen lang mooi wilt houden, moet je ze niet te lang in de zon houden. En als je het leer schoon gaat maken, borstel het leer eerst af en zuig het leer daarna op een rustige manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *