Posted on Geef een reactie

Hoe kiest u de juiste gordijnen voor uw woonkamer?

De gordijnen maken de omgeving mooier en charmanter en zijn essentiële onderdelen in elke omgeving van het huis.

Aangezien de woonkamer een van de meest bezochte ruimtes is, moet men zich zorgen maken over de keuze van de gordijnen. Weten welke kleuren en gordijnstoffen ideale zijn, helpt om balans en gezelligheid te brengen in deze zo bijzondere ruimte van het huis.

Kleuren hebben een grote invloed op ons humeur, volgens sommige experts. Ze kunnen ook verantwoordelijk zijn voor een groter gevoel van gezelligheid in de omgeving en harmonie door het maken van een mooie compositie met de overige meubelstoffen van de kamerdecoratie.

In dit artikel vindt u de beste manier om de kleuren en gordijnstoffen voor uw woonkamer te kiezen om een stijlvolle omgeving te creëren en uw kamer veel mooier en aangenamer te maken.

Kleuren en overgordijnstoffen voor de woonkamer
De kleuren van de gordijnen voor de woonkamer moeten in harmonie zijn met de decoratie en de meubelstoffen van de omgeving.

Neutrale kleuren passen altijd bij elke decoratiestijl en zetten geen bepaalde trend. Om fouten te voorkomen, gebruikt u wit, beige of zand, wat neutrale kleuren zijn die de ruimtes vergroten en verduidelijken, wat ze aangenamer maakt.

Als de muren licht zijn, kunnen de kleuren van de huiskamergordijnen sterker zijn, mits niet overdreven. Investeer in overgordijnstoffen die samen met de anderen zorgen voor een compositie om uw kamer mooier en gezelliger te maken.

De bedrukte of zeer kleurrijke gordijnen zijn moeilijker te combineren met de rest van de ruimte en kunnen een overbelaste omgeving achterlaten.

Om een meer harmonieuze samenstelling te creëren worden bij voorkeur vitrages en inbetweens, die zorgen voor een zachtere en meer discrete decoratie, waardoor een meer gestripte combinatie met effen en bedrukte stoffen mogelijk is.

Besteed aandacht aan kleuren, texturen, de ideale grootte, transparantie zijn enkele van de maatregelen die het succes van de keuze van een gordijn voor de woonkamer garanderen.

Gezellige omgevingen vragen om stoffen zoals bij natuurlijke vezels, die een gemiddeld volume geven en comfort brengen. Dus, als je moderniteit wilt, kunnen zijden gordijnen het ideale alternatief zijn.

Een schone omgeving daarentegen kan de combinatie van vitrages en inbetweens die elegantie aan het milieu geven.

Jaloezieën geven een meer basaal effect aan de ruimte, terwijl als u een extravagante ruimte wilt, gordijnen in sterkere tinten of bedrukten de beste optie zijn.

Zo werken lichte voorwerpen niet erg goed op te grote ramen vanwege de hoeveelheid wind die erdoorheen gaat; de zwaardere kunnen niet worden opgevouwen of vastgemaakt – en dit is een fundamenteel punt om rekening mee te houden.

Ruimtes met televisie vragen om een verduisteringsgordijn, dat ‘s nachts gesloten kan worden en de hele dag open kan blijven. Ondertussen zal de dunnere en lichtere stof opvallen en helderheid brengen in de kamer.

Vergeet niet dat neutrale kleuren tijdloos zijn en werken met de meest uiteenlopende stijlen van decoratie.

Denk aan het gordijngroottepatroon
Over het algemeen gaat het gordijn van het plafond naar de vloer van een kamer.

Uitzonderingen zijn echter te zien in kleine ramen, die lichtere stoffen dragen en ongeveer 30 centimeter langer zijn dan hun eigen maat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *