Posted on Geef een reactie

Hoe kiest u de juiste stof voor meubelen?

Meubilair is uiterst belangrijk voor decoratie van het huis. Ze worden gebruikt om bezoekers te ontvangen en ook om de bewoners zelf te huisvesten. Grootte, kleur van de bekleding en prijs zijn meestal de meest relevante punten bij de aankoop van een meubelstuk.

Om te helpen bij de keuze hebben we een lijst van stoffen gemaakt volgens de meest voorkomende behoeften. Net als bij kleding moeten we elk type stof kennen, de voor- en nadelen ervan om de juiste investering te kunnen doen!

Meubelstoffen groothandel: Synthetische stof
In het algemeen hebben synthetische stoffen een optimale weerstand. Synthetische materialen zijn van nature thermische isolatoren, omdat ze zijn afgeleid van materialen met deze eigenschappen. Daarom zijn ze meestal warmer, maar zijn ze gemakkelijk schoon te maken!

– In welk meubelstuk worden ze het meest gebruikt? Kruk, poef, stoelen
– Meest populaire kleur: Pastel en donkere tinten

Meubelstoffen groothandel: Synthetisch leer
Deze stof imiteert het originele leer. De reiniging ervan is zeer praktisch. Het is aan te bevelen voor mensen die een soort allergie hebben, vooral voor stof en ook in geval van het hebben van dieren en kinderen, want als er iets op de bank valt neemt het niet op.

– In welk meubilair wordt het het meest gebruikt? Banks, Puff, Fauteuils
– Meest populaire kleur: donkere tinten

Meubelstoffen groothandel: Chenille
Het is een comfortabele en gezellige stof, dus het is altijd al op grote schaal gebruikt, wordt beschouwd als de meest comfortabele stof voor de bekleding vanwege zijn zachtheid.

In termen van warmtegevoeligheid is hij tussenpersoon. Het heeft een zeer goed absorptievermogen, maar omdat het dikker is, houdt het meer lichaamswarmte vast, dus hoe meer katoen in de samenstelling hoe beter.

– In welk meubilair wordt het het meest gebruikt? Banks, Puff, Fauteuils
– Meest populaire kleur: Donkere en pasteltinten

Meubelstoffen groothandel: Suède
Suède is een van de meest gebruikte stoffen vandaag de dag. Het heeft een textuur die een super aangenaam comfort biedt en is gemakkelijk te reinigen, omdat het geen zichtbare plooien heeft.

Het is een synthetisch weefsel dat is afgeleid van een gaas, maar met fluweelachtige eigenschappen en zeer dun is en daardoor warmte verspreidt en geen vocht vasthoudt, wat een relatief koele stof bepaalt.

– In welk meubilair wordt het het meest gebruikt? Banks, Puff, Fauteuils, Stoelen
– Meest gebruikte kleur: donkere of lichte tinten die harmoniëren met de decoratie van de omgeving.

Meubelstoffen groothandel: Linnengoed
Het is een nobelere stof. Ze worden meer gebruikt in kleine voorwerpen, zoals kussens en krukken. Het wordt gebruikt in lichtere tinten, je kunt nauwelijks een stuk zien met deze donkere stof.

– In welk meubelstuk wordt het het meest gebruikt? Kussen, kruk
– Meest populaire kleur: lichte tinten

Meubelstoffen groothandel: Fluweel
Fluweel wordt meer gebruikt in decoratieve stukken of voor omgevingen waar warmte geen probleem zal zijn maar een noodzaak, zoals huizen in de bergen, of op koude plaatsen.

– In welk meubilair wordt het het meest gebruikt? Banks, Fauteuils, Stoelen
– Meest gebruikte kleur: lichte of donkere tinten die harmoniëren met de decoratie van de omgeving.

Meubelstoffen groothandel: Twill
Twill is een stof die geen warmte of vocht vasthoudt, dus het is een “verfrissende” stof. Ideaal voor wie een decor wil met een meer gestripte uitstraling.

– In welk meubilair wordt het het meest gebruikt? Banks, Fauteuils, Stoelen
– Meest gebruikte kleur: Lichte tinten, pastels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *