Posted on Geef een reactie

Hoe kiest u het juiste gordijn voor de woonkamer?

Het is algemeen bekend dat gordijnen in staat zijn om een woonkamer te transformeren, maar alleen als ze goed gekozen zijn. Als het gaat om het juiste stuk om de ramen te bedekken, gaat het om kleur, stof, print, afwerking, lengte en voering.

Met zoveel mogelijkheden op de markt, is het gemakkelijk om te twijfelen bij de keuze van het gordijn dat uw kamer compleet maakt. Deze taak is echter niet onmogelijk te volbrengen!

De eerste stap voor het kiezen van uw gordijn is te weten wat u als concept van het milieu wilt hebben: gezellig, modern, klassiek of minimalistisch. De gordijnen geven zelfs het gevoel van amplitude, maar je moet weten hoe je een gordijn moet kiezen dat dit in je ruimte biedt. De keuze van de gordijnstoffen hangt af van het concept dat uw omgeving zal hebben.

Als u een gezellige plek wilt creëren, raden wij u gordijnstoffen met natuurlijke vezels aan, die een gemiddeld volume en comfort kunnen geven. Zijdegordijnen kunnen zorgen voor moderniteit, terwijl het rolluik een meer basiseffect kan bieden, naast het praktischer zijn als het gaat om het reinigen.

De meest neutrale kleuren zijn meestal het meest aangegeven omdat ze niet zozeer het milieu markeren. Als het echter de bedoeling is om een extravagante sfeer te creëren, kunt u ervoor kiezen om gordijnen in sterkere kleuren of prints te gebruiken.

Hoe combineer je het gordijn in de woonkamer?
Als decoratief element met een grote visuele impact in de woonkamer, moet het gordijn zeer goed gepland zijn om te combineren met andere stukken van de omgeving, zonder noodzakelijkerwijs de nadruk te leggen op de scène.

Een interessante tip is om het te combineren met de kleur van de kussens en het tapijt, waardoor een interessante en creatieve synchronisatie in de ruimte ontstaat. Daarnaast kan de combinatie met de bank ook interessant zijn.

De zorg in dit geval is om visuele eentonigheid met veel prominente elementen in dezelfde kleur te vermijden, maar dit kan worden opgelost met bedrukte kussens en gerichte verlichting.

Het belangrijkste is om te voorkomen dat het gordijn botst met de rest van de kamer, zoals een bedrukt gordijn met een tropisch thema in een woonkamer met minimalistische decoratie.

Het ideaal is altijd om het evenwicht en de visuele harmonie te bewaren.

Materiaal
Stof is een essentieel onderdeel van de keuze van het perfecte gordijn, omdat het materiaal aangeeft hoe lang uw gordijn functioneel zal zijn en hoe lang het zal meegaan.

Zeer zware gordijnstoffen kunnen niet op interessante wijze worden gevouwen. Als ze te licht zijn, werken ze misschien niet goed op grote en regelmatig openstaande ramen.

Het is erg belangrijk om te evalueren hoeveel wind er door het raam gaat en hoe sterk uw gordijn moet zijn om dit te weerstaan. Sommige van de beschikbare materialen kunnen licht en mooi zijn, maar in sommige gevallen zijn ze niet erg functioneel op het moment van onderdeelonderhoud.

Grootte
Normaal gesproken moet een gordijn van het plafond naar de vloer van de woning gaan. Als je een goede smaak hebt en de kleuren niet overdrijft, zal het kiezen van je gordijn geen groot probleem zijn.

Tweelaagse gordijnen kunnen middelgrote afmetingen volgen en zorgen voor een rustieke uitstraling in huis. Gordijnen met een tweede laag in zijde of fluweel kunnen schoonheid bieden voor de decoratie van uw woonkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *