Posted on Geef een reactie

Hoe kiest u het juiste gordijn voor uw woonkamer?

Een steeds terugkerende vraag bij mensen die de inrichting van de gordijnen willen verbeteren, is welk model ze moeten kiezen. Hoe zou het ideale gordijn eruit zien voor de omgeving: kort, lang, bedrukt of plat?

Er is ook de onzekerheid van bijpassende kleuren. Om deze vragen te beantwoorden en een praktische tutorial te presenteren over hoe u de meest geschikte gordijnen voor uw huis kunt vinden, hebben we een aantal relevante tips samengesteld. Bekijk ze eens!

1 – Hoe kies je gordijnen voor geïntegreerde omgevingen?
In geïntegreerde omgevingen met twee ramen, maar met verschillende toepassingen, zoals de eetkamer en de woonkamer, is het aan te raden om dezelfde stof te gebruiken op de gordijnen, met hetzelfde plooimodel. Een tip die decoratie waardeert is om te wedden op kleuren die goed harmoniëren met de toon van de stoffering in de woonkamer, waardoor uniformiteit en verfijning ontstaat.

2 – Is het beter om de korte of de lange gordijnen te gebruiken?
Woonkamers, omdat ze meer open omgevingen zijn, zien er geweldig uit met lange gordijnen, die de ruimtes vergroten. Bij ramen met een meubelstuk eronder adviseren wij echter het gebruik van gordijnen of korte jaloezieën die niet veel ruimte in beslag nemen op het meubilair.

3 – Maatregelen
Meet voor elke keuze de muren en ramen op die met het gekozen gordijn worden bedekt. Dit voorkomt het slepen van stukken op de vloer, stof die over de lengte van de muur is overgebleven of korte stoffen die niet het hele benodigde oppervlak bedekken.

Het ideaal is om de metingen met twee te vermenigvuldigen en de hoeveelheid stof te vragen op basis van deze vermenigvuldiging. Voor de zijkanten is het ideaal om ongeveer 10 tot 20 cm over te laten om voldoende bescherming tegen licht, wind of lawaai te garanderen. Bovendien is het gordijn esthetisch gezien mooier om naar te kijken.

4 – Functie
Voordat u het gordijn en het model ervan kiest, moet u begrijpen welke functionaliteit dit gordijn zal hebben. Als u weet waar het gordijn voor dient, kiest u de stof en het model.

Om de helderheid te regelen: kies dikkere en vollere stoffen, zoals linnen, rustieke zijde, canvas, enzovoort. In deze gevallen zijn ook verduisteringsmodellen geweldige opties, evenals de aansluiting van een lichtere stof met een voering.

Om de helderheid te vergroten: kies voor vloeiende, heldere en transparante stoffen, zoals zijde of linnen.

5 – Kleuren
De toon van uw gordijn moet in overeenstemming zijn met uw decoratieproject. Uw gordijn moet in harmonie zijn met de decoratieve objecten, met uw stijl en met de meubels die deel uitmaken van de omgeving.

De lichte kleuren zijn interessante opties en het is moeilijk om met deze tinten mis te gaan, omdat ze het milieu schoner maken. Dit betekent echter niet dat deze keuze verplicht is.

U kunt inzetten op sterke kleuren, maar vergeet niet om ze zorgvuldig te gebruiken. Als u het gordijn als bepalend punt in uw decoratie kiest en het als een highlight plaatst, minimaliseer dan de aandacht op de muren, dat wil zeggen, als u het gordijn in een sterke toon gaat plaatsen, plaats dan de muur in een zwakkere toon. Kortom: zoek evenwicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *