Posted on Geef een reactie

Hoe kiest u het juiste gordijnmodel?

Meer dan het versieren van de kamers en het voltooien van de decoratie, de gordijnen zijn ook verantwoordelijk voor het blokkeren van het natuurlijke licht, immers, het is zeer ongemakkelijk om vroeg wakker worden met de helderheid die door het slaapkamerraam, of niet in staat zijn om uw favoriete film te zien in de woonkamer, als gevolg van een reflectie op de TV.

Om te voorkomen dat al dit licht in de verkeerde momenten, het gordijn is een essentieel element, gedacht over het, hebben we een gids, die zal u laten zien de meest voorkomende modellen van gordijnen van de markt voor u niet om fouten te maken bij het kiezen van de jouwe.

Stel de gordijnfunctie in

Beslissen waar u uw gordijn wilt installeren en wat de functie ervan in de omgeving zal zijn, is de eerste stap om het ideale model te kiezen.

De gordijnen zijn meer dan alleen een decoratieobject, omdat ze ook dienen om het meubilair te beschermen tegen zonlicht, het milieu te verfrissen en de ruimte privacy te geven.

Definieer daarom of het alleen een hulpmiddel in de decoratie zal zijn of dat het bijvoorbeeld zal dienen, zodat de reflecties van de zonnestralen in het raam u niet storen gedurende de dag. Het is aan de hand van deze informatie dat u in staat zult zijn om de stof, de kleur die het moet hebben en andere details te definiƫren.

De keuze van de overgordijnstoffen

Stoffen gordijnen zijn de meest voorkomende en ook de gemakkelijkst te gebruiken, perfect voor grote en kleine ramen, de grootte van het gordijn kan de ruimte groter doen lijken.

De keuze van gordijnstoffen is erg belangrijk, zwaardere en dikkere materialen maken de kamer donkerder en gezelliger, maar kunnen uw omgeving ook klein doen lijken.

Lichtgewicht stoffen zoals vitrages en inbetweens zijn de ideale keuze voor kleine ruimtes.

Opties

De verscheidenheid aan gordijnmodellen op de markt is zeer groot en er zijn mogelijkheden voor alle budgetten en smaken.

Sommige brengen meer verfijning en elegantie, zoals het fluwelen gordijn, terwijl andere niet zo mooi zijn, maar vervullen hun functie zeer goed in de woonkamer of slaapkamer, zoals het verduisteringsgordijn. Daarom is het belangrijk om elk van hen te kennen om de meest geschikte te kiezen.

Daarnaast heeft u de vrijheid om een groot aantal soorten gordijnstoffen te kiezen, om een custom model te maken.

Voordelen

Naast de verscheidenheid aan overgordijnstoffen zult u ook een aantal opties tegenkomen als het gaat om de keuze van de afwerkingen. Er zijn stang en rail modellen, die meestal worden verborgen door het verlagen van het plafond.

Het is ook mogelijk om vitrages te kiezen met lussen en inbetweens. Het onderhoud is een ander voordeel, om schoon te maken, verwijder je gewoon de stoffen panelen en was je ze gewoon.

Hoe combineer je de gordijnen met je woningdecoratie?

De meest voorkomende modellen hebben meer neutrale maten, patronen en kleuren, die gemakkelijk te combineren zijn met de decoratie- en meubelstoffen.

Als het idee is om een meer gedifferentieerd model te hebben, kunnen gespecialiseerde winkels stukken op maat maken, in de kleur en grootte van uw behoefte. Het is echter belangrijk om modellen te kiezen die niet in strijd zijn met de rest van de decoratie en meubelstoffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *