Posted on Geef een reactie

Hoe kiest u meubelstoffen

Heeft u ooit moeite gehad met het kiezen van het soort stof dat een meubelstuk moet bedekken? Weet dan dat je niet alleen bent!

Het kiezen van de stoffen die uw decoratie zal samenstellen is geen gemakkelijke taak, want ondanks de verschillende opties op de markt, de keuze moet worden gemaakt op basis van het gebruik, dat wil zeggen, veel meer dan te combineren met uw stijl van decoratie, de stof moet worden gekozen op basis van de toepassing ervan: interne of externe gebied, aanwezigheid of niet van kinderen, het klimaat van de regio.

Het is dus belangrijk om na te denken over het type bekleding, of het nu tijd is om een nieuw meubelstuk te kopen of een nieuwe stoel, bank of fauteuilstof te kiezen. Hoe zit het met het leren kennen van sommige soorten bekleding en de toepassingen ervan?

Meubelstoffen groothandel: Waarmee rekening moet worden gehouden
Heb je kinderen thuis? Huisdieren? Allergische mensen? In deze gevallen is het ideaal om te kiezen voor stoffen die zowel praktisch en duurzaam zijn als gemakkelijk te reinigen. Binnen die categorie zijn:

Meubelstoffen groothandel: Jacquard
Het zijn luxe stoffen, die meestal vol zitten met ontwerpen in verschillende reliëfs. Ze doen denken aan een soort canvas, zijn zeer resistent en hopen minder vuil op.

Meubelstoffen groothandel: Synthetische stoffen
Ze zijn van nature waterdicht, en ook vrij resistent. Het nadeel is dat synthetische stoffen in de winter vaak koud zijn en in de zomer warm.

Meubelstoffen groothandel: Leder
Naast het feit dat het zeer eenvoudig te reinigen is, is het ook zeer duurzaam en natuurlijk zeer elegant en luxueus.

Meubelstoffen groothandel: Synthetisch leer
Het is ook net zo gemakkelijk te reinigen, maar minder duurzaam dan echt leer. Daarom heeft het meer zorg nodig, zodat het niet uitdroogt na verloop van tijd en er lelijk uitziet.

Koude regio’s
Temperaturen beïnvloeden ook de keuze van de stof. Voor koude regio’s is het gebruik van warme stoffen natuurlijk aan te raden. Naast het leer zelf zijn de opties ideaal:

Meubelstoffen groothandel: Fluweel
Het kan natuurlijk of synthetisch zijn, het is zeer resistent en duurzaam. Naast het feit dat het warm en gastvrij is, is het verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Meubelstoffen groothandel: Chenille
Het is niet alleen stevig en goed voor huisdieren, maar ook warm en zeer comfortabel.

Hete regio’s
Voor warme regio’s, zoals het strandhuis, hebben stoffen met katoen de voorkeur. Het is het vermelden waard dat deze stoffen moeilijker te reinigen zijn, omdat ze zwaarder zijn.

Meubelstoffen groothandel: Linnengoed
Het is een luxe stof, met een zachte en resistente vezel. Het genereert een frisheid die veel overeenkomt met warmere klimaten.

Meubelstoffen groothandel: Suède
Het is de optie voor degenen die een relatief frisse stof willen, maar zonder het comfort van een zachte touch op te geven. Het is gemakkelijk te reinigen, maar in het geval van vloeistoffen kan het vlekken veroorzaken en moet daarom onmiddellijk worden gereinigd.

Een andere interessante tip is zijde, een klassieke en glanzende luxe stof, warm in de winter en koel in de zomer.

Meubelstoffen groothandel: Buitenmeubilair
Voor buitenterreinen is een waterdichte stof nodig. Dit is het geval met acquablock, dat waterdicht is en in verschillende kleuren en prints te vinden is.

Zelfs waterdicht is het echter noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het niet wordt blootgesteld aan bijvoorbeeld regen, om de duurzaamheid ervan te garanderen.

Wat vond je van onze tips? Nu is het veel gemakkelijker om de stof te kiezen om uw decoratie samen te stellen, toch? Kies de juiste bekleding en garandeer veel meer schoonheid en duurzaamheid van uw bekleding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *