Posted on Geef een reactie

Hoe kiest u uw ideale gordijn?

De gordijnen zijn een onmisbaar item geworden binnen de samenstelling van het interieur. Het wordt gebruikt voor de meest uiteenlopende doeleinden, van een eenvoudige decoratie tot het donker maken van uw omgeving. Tegenwoordig is de markt zeer gediversifieerd en biedt het gordijnen op maat aan voor elk afzonderlijk geval. En weet u welk gordijn het meest geschikt is voor uw huis? Laten we het uitzoeken!

Gordijnen op maat: Transparantie

De transparantie van de gordijnen is een belangrijk criterium waarmee rekening moet worden gehouden. We moeten weten of we de helderheid van de omgeving in kwestie wel of niet willen controleren.

Om lichtere omgevingen te verkrijgen, waar geen behoefte is aan verduistering, kan gekozen worden voor gordijnen op maat die gemaakt zijn met stoffen met een grotere transparantie, zoals satijn of voilé, die het externe licht gedeeltelijk blokkeren.

Naast het binnenlaten van de lichtinval hebben ze door hun transparantie een delicatere uitstraling, waardoor ze een aspect van lichtheid aan de omgeving geven.

Als het zonlicht een probleem is, is het verduisteringsgordijn een goede optie. Dit type gordijn is zeer geschikt voor gebruik in zeer lichte omgevingen en zal uw kamer donkerder maken. Als u privacy of controle over het omgevingslicht wilt, zijn verduisteringsgordijnen essentieel.

Bovendien geven deze gordijnen een rustiek tintje aan de omgeving, omdat de stoffen zwaarder en dikker zijn. Ideaal om overdag in de woonkamer films te kijken, of om later op zondag wakker te worden!

Gordijnen op maat: Kleur

Dit is zeker het meest subjectieve criterium onder de gepresenteerde. Er zijn verschillende soorten gordijnen op maat: glad, met prints, borduurwerk, enz. Creativiteit en goede smaak op het moment van de keuze maken veel verschil.

Een zeer belangrijke factor bij de keuze van de kleur is om rekening te houden met de kleur van de muur en andere onderdelen van de kamer, zodat er harmonie tussen hen is.

Als u een gordijn voor uw woonkamer kiest, denk er dan aan dat de kleur van het gordijn moet overeenkomen met bijvoorbeeld het tapijt en de bank. In de slaapkamer zijn beddengoed en andere decoratieve items van fundamenteel belang voor uw keuze.

De meer neutrale kleurengordijnen zijn gemakkelijker te combineren met de andere componenten en zijn ook geschikt voor een discrete, huiselijke of professionele omgeving.

Gordijnen op maat: Grootte

Gordijnen op maat: Hoe kies je de breedte van het gordijn?

Voordat we een gordijn kiezen, moeten we weten wat de breedte is van de plaats waar we het willen neerzetten.

Voorbeeld: we kunnen een muur van 5 meter hebben, maar we willen het gordijn in slechts 3 meter van die muur plaatsen. Op dit punt is het essentieel dat het gordijn het raam volledig bedekt, vooral als je de omgeving wilt verduisteren, zodat er aan elke kant nog minstens 15 cm over is.

Gordijnen op maat: Hoe kies je de hoogte van het gordijn?

De hoogte van het gordijn is afhankelijk van de rechtervoet van de installatieplaats. De afstand van het gordijn tot het plafond is afhankelijk van het geval. Als de plafondafwerking bijvoorbeeld decoratieve details heeft, moet het gordijn het niet verbergen; op plaatsen met de rechter ondervoet wordt het gordijn meestal dichter bij het plafond geplaatst, om de indruk te wekken dat het hoger is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *