Posted on Geef een reactie

Hoe maak je het gezellig en mooi in je huis

Hoe kun je je huis gezellig en mooi maken? Dat is niet zo heel moeilijk hoor, als je maar met de juiste meubelstoffen en gordijnstoffen werkt. Kleuren doen heel veel met je interieur, maar ook de kwaliteit van de stoffen maken daar deel van uit. Om je huis goed in te richten heb je een aantal dingen waar je op moet letten. Gordijnen en meubelstoffen zijn daar een belangrijke factor in. Met de juiste kleuren en stoffen kom je al een heel eind. Ook is het belangrijk dit af te stemmen met de juiste stoffen voor meubels.

Een huis met heel veel zonlicht, kan heel goed vitrage gebruiken, maar ook overgordijnen. Hiervoor heb je overgordijnstoffen nodig die zorgen dat het licht buiten blijft, wanneer het ‘s morgens vroeg op je ramen staat. Zo houd je je meubels goed van kleur door het tegengaan van verschijnen door de zon en houd je de warmte buiten.

Heb je niet zoveel last van fel zonlicht dan kun je kiezen voor de inbetweens. Deze zorgen voor een sfeervolle licht dimmende werking en houd de meeste zon buiten, terwijl het niet donker wordt in je huis.

Vitrages daarentegen laten het licht wel door, maar geven sfeer aan je ramen. Met bijpassende overgordijnstoffen, krijg je een mooi geheel.

Ook je meubels spelen een rol in dit geheel. Stoffen die op elkaar zijn afgestemd, maken de sfeer in je woning en kunnen de gezelligheid creëren. Kies voor warme meubelstoffen, passend bij de overgordijnstoffen. Hierbij kun je ook de eventuele vloerkleden kiezen. Als het een compleet plaatje wordt is je huis gereed.

Belangrijk is dat je de juiste gordijnstoffen kiest. Worden het dikke overgordijnstoffen of toch de inbetweens? Het is wel van belang om dit in één keer goed te kiezen en ook of er nu wel of geen vitrages in de woning moeten komen.

Belangrijk is het om te weten dat gordijnen prefentief werken bij diefstal,omdat er van buitenaf niet naar binnen gekeken kan worden, maar ook heeft het een gunstige invloed op de warmte die je graag binnenshuis wilt houden.Dit geldt voor overgordijstoffen in alle soorten, maar ook voor de inbetweens. Deze houden ook het zicht van buitenaf tegen. Vitrages zorgen ervoor dat je eventuele planten in de vensterbank niet teveel zonlicht krijgen, terwijl zij ook nog eens de functie hebben om je huis gezelliger te maken.

De juiste meubels en de juiste meubelstoffen, maken het plaatje daarmee helemaal af. Nog een mooi vloerkleed erbij en je woning heeft de perfecte uitstraling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *