Posted on Geef een reactie

Hoe maak je sfeer in je interieur

Sfeer creëren in je interieur is een absolute vereiste als je een gezellig huis wilt hebben. Om de juiste sfeer te creëren, moet je de juiste meubelen en de juiste kleuren bij elkaar zien te verzamelen.

Door kleur op de wanden te combineren met de juiste kleuren van de meubels, maakt je al een gezellig huis, maar ook door de juiste verlichting en mooiste gordijnstoffen daarbij te combineren. Voor iedereen is er wel een combinatie te vinden en te realiseren. Smaken verschillen en dus is het goed om vooraf een inschatting te maken van wat je mooi vind en wat je eventuele medebewoners vinden van jouw keuze en wat hun eventuele keuze zou zijn.

De mogelijkheden zijn divers, zo kun je van grote of kleine motieven houden in bijvoorbeeld behang of meubelstoffen, maar ook een motief in gordijnstoffen is mogelijk, zowel in overgordijnen als in vitrage of in-between gordijnen. Maar een motief kan ook gecombineerd worden met effen stoffen of effen wandbekleding. En uiteindelijk kun je beslissen dat een motief toch niet in je interieur past en gaan voor de effen wanden, meubels en gordijnstoffen.

Het vergt enig inzicht om tevoren te kunnen inschatten of bepaalde kleuren bij elkaar passen. Het is daarom belangrijk om stalen van kleuren en stoffen bij de hand te hebben alvorens iets aan te schaffen. Een dergelijke manier van kijk krijgen op welke combinaties er bij elkaar passen, zorgt ervoor dat het geen teleurstelling wordt bij het creëren van een gezellige sfeer in huis en dat het geen drukke bedoening gaat worden, qua motieven en kleurstellingen.

Je hoeft ook niet alles bij dezelfde aanbieder te kopen, maar het is wel belangrijk dat er goed wordt gekeken of de kleuren met elkaar matchen. Verder is het belangrijk om te kijken of de stoffen die je wilt gebruiken in je interieur ook daadwerkelijk matchen bij de invulling van je interieur. Je kunt kiezen voor warme, dikke stoffen, of voor koele, dunnere, maar wel sterke stoffen.

Gordijnstoffen zijn heel belangrijk om met elkaar te vergelijken. Het bepaald de aankleding van je huiskamer en bepaald welke uitstraling dit geeft in je interieur. Verder moeten ze goed matchen bij je meubels en de kleur van de wanden. Een warme uitstraling verkrijg je door voor dikkere gordijnen te kiezen, maar ook wanneer je voor verduisterende overgordijnen kiest. Wil je eigenlijk geen dikke, verduisterende gordijnen, dan kun je de keuze maken om een dunne, doorschijnende variant te kiezen. Het is belangrijk wat voor jou de meeste uitstraling heeft en het beste bij je interieur past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *