Posted on Geef een reactie

Hoe te kiezen voor gordijnen voor de woonkamer

De woonkamer moet mooi worden ingericht, een weerspiegeling van de persoonlijkheid en de stijl van de bewoners. Een van de factoren die hiertoe zal bijdragen is de keuze van de gordijnen.

De functie ervan gaat verder dan het weren van licht, wind en privacy: het genereert akoestisch en visueel comfort, brengt de samenstelling van de decoratie in evenwicht en laat de ruimte verfijning, schoonheid en harmonie toe.

Gordijnmodellen

Er zijn verschillende modellen en gordijnstoffen op de markt. Voor de juiste keuze moet rekening worden gehouden met de grootte van de omgeving, de grootte van het raam, het doel van de woonkamer en de reeds bestaande decoratie.

Keuze van overgordijnstoffen

De woonkamer is een gastvrije omgeving waar lichte en transparante materialen zoals zijde, linnen, vitrages, katoen of synthetisch kant kunnen worden ontvangen.

Als de woonkamer wordt gebruikt om TV te kijken, is er te veel zonlicht of als uw raam te veel wordt blootgesteld, kunt u kiezen voor een dikker materiaal, zoals keperstof, polyester, fluweel, canvas, rustieke zijde of puur linnen.

Samen met het hoofdgordijn kan een voering worden gebruikt om het milieu en de stof zelf te beschermen tegen overmatig zonlicht zonder de fijnheid van een meer transparante stof te verliezen.

Het is ook de moeite waard om te onthouden dat de gordijnen in harmonie moeten zijn met de meubelstoffen die in de kamer aanwezig zijn.

De kleur van het gordijn moet in harmonie zijn met de andere componenten van de kamer. Neutrale kleuren gaan altijd beter samen met decoratie en markeren geen tijdperk.

De kleur van het gordijn

Om geen fouten te maken, gebruik je wit, beige of grijs, dat zijn kleuren die de ruimtes vergroten en verlichten, waardoor ze aangenamer worden.

Als de muren licht zijn, kunnen de gordijnen een sterkere kleur hebben, zolang ze maar niet overdreven zijn. Het zou een kleur moeten zijn die samenvalt met de andere bestaande kleuren om uw woonkamer niet onaantrekkelijk en met weinig lichtheid achter te laten.

Door ervoor te kiezen om sterke kleuren te gebruiken, wordt de zorg verdubbeld, omdat scherpe kleuren gemakkelijker vervagen in direct zonlicht.

Probeer in dit geval eenvoudige afdrukken te gebruiken, met weinig kleuren of “tone on tone”. Gedrukte of zeer felle gordijnen zijn moeilijker te combineren met de rest van de kamer en kunnen de omgeving overbelasten.

Lengte en hoogte van het gordijn

De lengte varieert naar gelang van de smaak van de bewoner, maar sommige items moeten in aanmerking worden genomen:

Het lange gordijn dat van het plafond tot aan de vloer loopt, geeft het milieu meer elegantie. De uitstraling is mooi en draagt bij aan het vergroten van de sensatie van de woonkamer.

Ideaal is dat de stof maximaal 2 tot 4 cm over de vloer sleept. Als het je niet bevalt, kun je de bar 1 cm boven de vloer laten staan. Kortere gordijnen moeten worden gebruikt, vooral wanneer er een meubelstuk onder het raam staat.

De stof van het gordijn moet een goede pasvorm en een ideale maat hebben. Als u een omgeving met een vergrote uitstraling wilt creëren, probeer deze dan zo hoog mogelijk in het plafond te installeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *