Posted on Geef een reactie

Hoe worden meubelstoffen getest

Een nieuwe bank

Als de oude bank echt niet meer kan, zou je er voor kunnen kiezen om een hele nieuwe bank te kopen. Maar wat zijn nou belangrijke punten waar je op moet letten, bij het kopen van een nieuwe bank? De meubelstoffen zijn uiteraard een belangrijk punt, voor een leuk en warm interieur. Hieronder gaan we na welke meubelstoffen bij jou passen, en misschien is je keuzen dan wat makkelijker en sneller gemaakt.

Een Martindale test

Een martindale test oftewel een slijtproef, is een test om bijvoorbeeld te kunnen zien hoe snel de plooien slijten. Als u de keuzen heeft gemaakt voor een stoffen bank, dan wilt u natuurlijk de perfecte meubelstoffen kiezen die bij u interieur passen. Het zogeheten martindale onderzoek staat op elke nieuwe bank vermeld. Met deze internationale meubelstoffen test, wordt de er nagegaan hoe snel de desbetreffende meubelstoffen kunnen slijten. Of hoe snel de stof kaal wordt, zodat de stof niet meer aanvoelt als de eerste dag dat de meubelstoffen uit de fabriek komen. Dit wordt getest met een gecertificeerd apparaat, die ronddraaiende bewegingen maakt op de meubelstoffen zodat alles goed getest wordt. Dat wordt gedaan met een druk tussen de 6.000 en 20.000, de preciezen waarde wordt dan vastgelegd. Dit wordt dan vermeld op het KIM wat achter op de meubelstoffen bank staat, dit wordt meestal vermeld op een labeltje.

Het pillen van de meubelstoffen

Pillen oftewel pluisvormingen, betekent dat de meubelstoffen klitten En aan elkaar gaan zitten. Dit kan zich samenvoegen met de stoffen van een T-shirt, of andere meubelstoffen. Het kan ook zo zijn dat de weefvoering haaks gaat staan, waardoor alles gaat pluizen. Maar je hebt daar een speciale stoftondeuse voor die de pluisjes direct van de meubelstoffen kan halen. De stoftondeuse geeft een soort van scheer effect. Maar dat scheer effect beïnvloed de meubelstoffen totaal niet, waardoor de bank mooi en een nieuwe uitstraling blijft houden.

De licht echtheid wordt getest

De meubelstoffen worden ook getest met een lichttest. De lichttest zorgt er eigenlijk voor dat het daglicht wordt nagebootst. Op deze manier wordt er getest, of de bank niet gaat verkleuren na een bepaalde tijd in de zon. ook al worden de meeste banken tegenwoordig zo gemaakt, dat de meeste verkleuring tegen wordt gegaan. Is teveel zonlicht voor meubelstoffen nooit goed. Daarom wordt er aangeraden, om de meubelstoffen niet elke dag in het volle zonlicht te laten staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *