Posted on Geef een reactie

Interieur en gordijnen

Finishing touch:

In je interieur is een gordijn iets dat je interieur net dat stukje extra geeft. Je kunt alles in je interieur nog zo goed op elkaar afstemmen; als je gordijnen hier niet bij passen, is het het allemaal net niet. Je gordijnstoffen maken een interieur af. In de eerste plaats is het belangrijk om je gordijnstoffen af te stemmen op de drukte of juist op de rust in je interieur: heb je veel frutsels staan en drukke motieven in je behang, kies dan voor een rustige kleur gordijnen met weinig of geen figuren erin. Als je interieur echter wat basic is, kun je de boel juist wat vrolijker maken door er gordijnen op te hangen met een druk dessin of met verschillende kleuren. In iedere winkel waar gordijnstoffen verkocht worden, kun je stalen meenemen om thuis even goed te bekijken of de gordijnen van jouw keuze echt passen in jouw interieur. Maak hier gebruik van want als je gordijnen eenmaal hangen en ze wijken net wat af van wat je in gedachten had, is dat erg jammer.

Welke soort gordijnen heb je:

Globaal gezien zijn er 3 soorten gordijnen:
– vitrage
– in between
– dikke gordijnen ( overgordijnen)

Vitrage:

Deze gordijnen worden ook wel glasgordijnen genoemd. Ze zijn meestal wit. Dit zijn gordijnen waar je goed doorheen kan kijken. Vroeger was het standaard om vitrage en overgordijnen voor je raam te hangen. De vitrage liet je dan een stukje over de zijkanten van je raam heen hangen,( aan allebei de kanten evenveel!) en in de avond gingen dan de overgordijnen dicht. Eigenlijk had je dus twee paar gordijnen. Tegenwoordig kiezen mensen er vaak voor om alleen glasgordijnen te nemen, vaak omdat ze geen inkijk van buitenaf hebben, maar omdat de soms grote raampartijen of de schuifpui iets minder opvallen. Bovendien zijn twee paar gordijnen dubbele kosten. Vitrage kun je gemakkelijk zelf wassen in je wasmachine.

In between:

De naam zegt het al: dit zijn gordijnen die qua dikte tussen vitrage en echte overgordijnen in zitten. Je hebt ze in verschillende kleuren en met verschillende motieven. In between gordijnen zijn niet helemaal lichtdicht, maar houden toch een heel stuk inkijk weg. Ze zijn ideaal voor mensen die wel graag een beetje privé willen zitten, maar niet helemaal afgesloten van de buitenwereld willen zijn. Bovendien houden ze de zon heel redelijk tegen.

Overgordijnen:

Deze gordijnen sluiten de buitenwereld goed af en houden alle inkijk tegen. Je creeert een heerlijke eigen sfeer binnen. Bovendien beschermen deze dikke gordijnen goed tegen de tocht. Dit soort gordijnen worden vaak in slaapkamers gebruikt omdat ze het licht goed tegenhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *