Posted on Geef een reactie

Jouw interieur reflecteert je karakter

Het interieur van een huis vertelt een hele hoop over de bewoner(s) van dat huis. Ga maar eens na; Een druk en chaotisch persoon zal vaak ook een “rommelig” huis hebben met veel spullen en weinig orde. Een rustig en geordend persoon zal al snel een opgeruimd, strak en schoon huis hebben. Het interieur speelt hier dus een grote rol in.

Meubelstoffen

Het karakter van een interieur, en dus de bewoner, zie je bijvoorbeeld al snel terug in het gebruik van een bepaalde meubelstof. Een leren bank straalt bijvoorbeeld kracht en stoerheid uit. Aan de andere kant kan een fluwelen meubelstof liefheid en rust uitstralen. Onbewust maken mensen dus gebruik van stoffen en stijlen welke bij zichzelf passen. Toch zijn er ook mensen die zich niet prettig voelen bij hun interieur. Vaak komt dit doordat het interieur niet aansluit bij het karakter, of gevoel van de bewoner(s).

Begin klein, bij het gordijn!

Een kleine aanpassing van bijvoorbeeld gordijnen naar vitrage kan al een hoop verschil maken. Een vitrage staat namelijk strakker en moderner dan een gordijn. Hou je juist van de klassieke look, dan kan je misschien een overgordijn in acht nemen. Een overgordijn geeft een volle, klassieke barokstijl look. Kies in dit geval ook weer de juiste overgordijnstof. Let bij het kopen van een overgordijnstof op de dikte, het gewicht en de look welke je wilt uitstralen.

Meerdere stijlen?

Als je het idee hebt dat je inbetween stijlen zit, vrees dan niet! Er zijn veel interieur stijlen welke ogenschijnlijk niet samen gaan, maar juist een hele goede match zijn. Zo kan een industrieel interieur heel goed samen met felle kleuren en rustige prints. Juist omdat de ene stijl de andere complementeert.

Vraag hulp!

Als je denkt dat je inbetween stijlen zit, maar niet weet wat je precies moet doen, kun je altijd advies vragen van een echte interieur adviseur. Deze zal je professioneel en vriendelijk helpen met het vinden van jouw stijl. Zo heb je al snel het interieur van je dromen.

Het belang van een passend interieur

Hoe belangrijk is een passend interieur eigenlijk? Een perfect interieur is veel belangrijker dan je misschien zal denken. Zo kan het er voor zorgen dat je rust krijgt in je hoofd. Het is wetenschappelijk bewezen dat je directe leefomgeving effect kan hebben op bijvoorbeeld stress en angststoornissen. Je hebt vast wel eens gehoord van Feng Shui. Dit is een Chinese leefwijze, waarbij de positie van bepaald meubilair en woonaccessoires een effect hebben op je dagelijks leven. Dit is voor veel mensen misschien een beetje te spiritueel, maar in zekere zin zit er echt een kern van waarheid in!

Zit je niet lekker in je vel? Voelt jouw huis niet als je thuis? Denk eens goed na over je interieur en schakel zo nodig hulp in. Het kan van groot belang zijn voor je mentale en emotionele gesteldheid! Het is zo fijn als je je thuis het lekkerst voelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *