Posted on Geef een reactie

Kledingreparatie, hoe werkt dat nou eigenlijk?

Hoe repareer je een t-shirt?

Vervelende gaatjes in je oude t/shirt, we hebben het allemaal wel is meegemaakt. Vaak zou je je T-shirt gelijk weggooien. Maar er wordt niet gedacht aan kledingreparatie, dat komt omdat het vaak ingewikkeld klinkt. Maar integendeel juist, kledingreparatie is juist simpeler dan het lijkt. Gaatjes in het t-shirt kunnen op elke plek verschijnen, bijvoorbeeld na het vaak dragen van het t-shirt. Vaak kun je er voor kiezen om het gat te repareren met een naald en draad. Het is een mooie oplossing, maar kan voor sommige nog een beetje lastig zijn. Want meestal zie je nog wel de naad waar het gat is gerepareerd. Hoe je dat mooi opkan lossen is door het stof te spannen. Dat kun je bijvoorbeeld doen door het stof om je knie heen te spannen,(let wel op dat de naald niet in je knie terecht komt).

Kledingreparatie voor broeken

Net als een kapot t-shirt, kiezen de meeste er toch vaak voor om een broek met een gat weg te gooien. Maar de kleding reparatie van een broek, is ook niet al te lastig. Als je een broek wilt repareren moet je beginnen met vlieseline. Het is handig als je plakvlieseline gebruikt, want dan kan je de broek zonder problemen strijken. Dan gebruik je garen in dezelfde kleur als de broek, en zorg je er voor dat de vlieseline aan de achterkant zit. Als je dan vaak genoeg over de vlieseline gaart, tot je de vlieseline eigenlijk niet meer ziet. Dan is de kledingreparatie een succes.

Kledingreparatie voor gescheurde ellebogen

Soms kan een jas of trui van binnen kapot gaan door de ellebogen. Hier heb je zogeheten kniepatches of ellebogenpatches voor. Die kan je vaak kopen, in de meeste kledingreparatie winkels. Vaak kan je de patches gewoon vast zetten, door ze te strijken op de trui of de jas. Het enige nadeel is, dat ze dan nog wel is los kunnen raken. Maar daar heb je een makkelijke oplossing voor. Het enige wat je dan hoeft te doen, is de patch vast te naaien aan de binnenkant van de trui of jas. In de meeste kledingreparatie winkels heb je ook keuzen uit meerdere kleuren, zodat eigenlijk elke kleur trui gerepareerd kan worden. Als je een beetje krap bij kas zit, kan je er ook voor kiezen om een lap stof te knippen uit een oude trui die echt niet meer gerepareerd kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *