Posted on Geef een reactie

Koude maanden komen eraan: zo breng je warmte en sfeer in huis

De koude en natte wintermaanden zijn weer in aantocht en tot in de late uurtjes in de tuin zitten is voorbij. Nu het buiten flink kouder wordt, zitten we het meeste van onze tijd binnen. Om het thuis gezelliger en meer sfeervol te maken, hoef je niet je hele interieur te veranderen. De leukste tips en ideeën om je te inspireren lees je hier!

Verlichting

Sfeerverlichting zorgt voor de juiste warmte in huis en zijn essentieel voor elk interieur. Verlichting geeft ons de juiste gevoelsbeleving. Schemerlampen of staande lampen die je kunt dimmen, hebben de juiste invloed voor een sfeervolle woonkamer. Plafondlampen en spotjes daarentegen kunnen nogal fel licht geven, waardoor je de intieme sfeer verbreekt.

Warme kleuren op de muur

Je woonkamer effectief warm te maken bereik je door kleuren. Warme kleuren zoals houtkleuren (kastanje of donkerbruin), roodkleurige tinten (koraalrood of puur appel) of aardetinten zorgen voor een optimale gevoelsbeleving. Deze warme natuurkleuren zorgen ervoor dat je na een drukke dag thuis kunt ontspannen en weer helemaal tot rust komt.

Gordijnen

Gordijnen geven je de nodige privacy en een veilig gevoel van geborgenheid. Bovendien zijn gordijnen de perfecte warmte-isolatie voor in huis. Hoe dikker de gordijnstoffen zijn, hoe beter de isolatie is. Gordijnstoffen bestaan in veel verschillende stoffen, waarmee je de juiste sfeerbepaling in huis kan creëren. Soorten gordijnstoffen die voor een warme sfeer zorgen zijn:

  • Velours
  • Katoen
  • Viscose
  • Scheerwol
  • Polyesther

Een persoonlijke warme tint door accessoires

Souvenirs, fotolijstjes, schilderij(en), een mooi kleed over je bank met zachte kussentjes of een wollen kleed over de vloer geven je woning iets persoonlijks wat van jouw eigen is en bovendien geven deze accessoires je huiskamer een knus en behaaglijk gevoel. Een tafellamp in de hoek of mooie kaarsen op tafel geven de nodige intimiteit en romantiek. Voor gezonde luchtventilatie en gezelligheid kun je een paar prachtige lange bloemen in een grote vaas in huis zetten en/of kies voor bonsaibomen, bamboebomen, palmbomen of andere planten die een exotische uitstraling hebben.

Zorg voor balans

Met de juiste stijlen, kleurcombinaties, materialen en patronen zorg je voor consistentie en eenheid. Een woonkamer wat in balans is zorgt voor harmonie, waar je graag voor naar huis gaat. Voor elke woonstijl is er de perfecte sfeersmaak en kun je de juiste warmte creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *