Posted on Geef een reactie

Laat je interieur stralen met een andere meubelstof

Je bankstel weer als nieuw met een andere meubelstof.

Het vinden van betaalbare zitmeubelen kan best nog wel eens een gedoe zijn, vooral met de gemiddelde kosten van bijvoorbeeld een bankstel kan dit makkelijk de grens van € 1000,- voorbij springen. Niet iedereen heeft een geldboom in de tuin staan. En wanneer je meubels nog in perfecte staat zijn is het misschien nog niet eens zo’n gek idee om ze te laten stofferen met een nieuwe meubelstof.

Dit geeft je interieur een nieuw gestalte en verlengt de levensduur van je meubels. Met zoveel verschillende soorten meubelstof die verkrijgbaar is, kan het echter moeilijk zijn om te weten waar je uit moet kiezen. De kans is groot dat je je zitmeubilair jarenlang elke dag zult gebruiken, dus neem de tijd voor de juiste keuze. Bekijk en beoordeel de gewoonten en behoeften van je gezin, doe er je voordeel mee bij het kiezen van de juiste meubelstof. Met deze inachtneming zul je jezelf later bedanken.

Het voordeel van meubelstof.

Het gevoel van met meubelstof gestoffeerde banken varieert sterk en is afhankelijk van de meubelstof zelf en het ondersteunende frame van de bank inclusief kussens. Banken bekleed met meubelstof zijn over het algemeen echter om diverse redenen veel comfortabeler dan met leer beklede banken. Ten eerste voelt stof warmer en zachter dan leer, deze kunnen net als de leren bekleding in een auto plakkerig aanvoelen in de zomer en doorgaans koud in de winter.

Ten tweede, omdat met meubelstof gestoffeerde meubelen over het algemeen zachter is dan leer, heeft een gestoffeerde bank geen tijd nodig voor deze eindelijk is lekker zit. Wees hier uiteraard altijd voorzichtig mee: je wilt tenslotte een stof die heerlijk zacht is, maar stevig genoeg is om zijn vorm te behouden en niet doorgezakt of kreukelig achterblijft wanneer je opstaat.

Meubelstoffen zijn er in onbeperkte kleur- en patroon opties.

Meubelstoffen zijn vrijwel in onbeperkt patroon, textuur en kleur verkrijgbaar, hierdoor biedt de stof een veel betere kans van slagen om te passen bij het bestaande interieur en zo het gestalte te geven die gewenst is. Dit is een geweldige manier om een indruk te geven van jezelf en je gezin. Ga voor meubels bekleed met leuke lichte stoffen en trek hiermee de aandacht of kies een kalme neutrale kleur voor in een neutrale kamer vol kunst of decoratieve stukken om die beter tot zijn recht te doen komen.

Kwaliteit en zorg.

Hoe snel gestoffeerde meubels slijten hangt deels af van de stofkwaliteit. Zoals je kan verwachten zijn hoogwaardige stoffen (net als in leersoorten) beter bestand tegen slijtage. De meeste gestoffeerde meubels worden behandeld met een vlekbestendige afwerking, dus mocht er een ongelukje gebeuren in de vorm van morsen, kunnen ze makkelijk worden schoongemaakt met speciale producten of bijvoorbeeld een draagbare stoomreiniger.

Het voordeel van meubelstof is dat het niet zoals met leren meubelen bekrast kan raken, door bijvoorbeeld nagels van huisdieren of kinderen met spijkerbroeken. Het nadeel van stof is: dat mensen die veel last hebben van allergieën toch beter af zijn met leer, omdat leer minder makkelijk huisstofmijten, huidschilfers van huisdieren en andere allergenen kan herbergen. Kortom: Met de juiste meubelstof breng je weer een frisse nieuwe ‘look’ in je interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *