Posted on Geef een reactie

Meubelstoffen: hoe kiest u de juiste keuze?

Je besluit naar een winkel te gaan om een nieuwe, mooie en comfortabele bank te kopen, en de verkoper verschijnt met een enorm palet aan gevarieerde stoffen. Dan rijst de vraag: wat is de ideale bankstof voor mijn omgeving?

De stoffen worden gebruikt in gordijnen, fauteuils, banken, bedden, stoelen, tafelkleden. We moeten niet vergeten dat zij de grote aanwinst zijn voor degenen die het huis snel willen renoveren zonder al te veel geld uit te geven.

Maar hoe zit het met de bank? Wat is het meest geschikt voor elk type gebruik en omgeving en past tegelijkertijd in het budget? Om deze vragen te beantwoorden presenteren we de belangrijkste stoffen voor de bank.

Meubelstoffen; Beste kostenvoordeel
Niet altijd is de duurste bankstof de beste. Vandaag de dag zijn er extreem resistente en comfortabele stoffen, met betaalbare prijzen en ideaal voor TV-kamers met een constant gebruik. Kijk eens naar deze opties:

Meubelstoffen; Jacquard
Deze bekledingsstof is een van de oudste. Het wordt gekenmerkt door het gebruik van een techniek om de stof te bedrukken tijdens het weven. Omdat het een gesloten weefsel heeft, is het makkelijker om het schoon te houden zonder opeenhoping van vuil, naast het zorgen voor een eenvoudigere reiniging.

Meubelstoffen; Suède
Het is de meest moderne stof voor dit doel. Coatings van dit type worden meestal geïmporteerd en hebben een textuur die zorgt voor een groot comfort. Een van de voordelen is dat het geen schijnbare inslag heeft en daarom gemakkelijk te reinigen is.

Voorzichtigheid is geboden met vloeistoffen, aangezien deze gemakkelijk vlekken veroorzaken.

Meubelstoffen; Fluweel
De fluwelen stof is geschikt voor koude plaatsen en is de beste keuze voor banken. Naast het feit dat het comfortabel is, wordt het warm en gezellig. Het is niet geschikt voor mensen met dieren, omdat een getrokken draad de inslag van de stof kan vernielen!

Meubelstoffen; Synthetisch
De met synthetisch materiaal gecoate banken zijn eenvoudig te reinigen en zeer resistent, maar ze zijn wel warm in de zomer en koud in de winter.

Dit type van bankcoating is aangewezen voor huizen waar er allergische mensen zijn en ook een goede optie voor mensen met kleine kinderen en huisdieren, vanwege het gemak van de stofverwijdering.

Meubelstoffen; Serge
Serge is een resistente stof die gemaakt is van 100% katoen. Deze versie heeft een zachte touch, is voorgekrompen en is makkelijker schoon te maken. Zijn decoratie-aanduiding is voor elke huiselijke omgeving, en het beste: het garandeert elegantie, comfort en zachtheid.

Meubelstoffen; Chenille
Tot voor kort was het een van de meest gebruikte stoffen, omdat het een zeer comfortabele stof is. Maar vandaag de dag, met andere stoffen, zoals suède, die veel toegankelijker zijn, heeft de chenille zijn zachtere coatingpositie verloren.

Een factor die hieraan bijdroeg was de moeilijkheid om te reinigen, omdat het vuil zich ophoopt in de gaten, wat ook schadelijk is voor mensen met ademhalingsproblemen.

Om de levensduur van uw bekleding te verlengen, is het aan te raden om een waterdichtheidsfolie aan te brengen, omdat deze voorkomt dat de bekleding last heeft van overtollige vloeistoffen en stof. Het kan worden toegepast door een gespecialiseerd bedrijf of door middel van producten die op de markt worden gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *