Posted on Geef een reactie

Mijn eigen huis, mijn eigen interieur

Eindelijk een eigen woning. Niet zelf gekocht, maar gehuurd. Toch wel fijn om dan eindelijk je eigen inbreng te hebben in hoe je je huisje aan wilt gaan kleden.

Mijn mooie, luxe, oude rookstoel in de hoek van de kamer en aan de andere kant een gemakkelijke luie bank. Een leuk, klein tafeltje in het midden en mijn eigen gemaakte kussentjes op de bank gedrapeerd. Het wordt al een mooi geheel.

Zo begon het allemaal, maar met een bank en een stoel, een paar kussens en een tafel is je huis nog lang niet ingericht. Een mooie bijkomstigheid is dat je er gewoon zelf heerlijk mee aan de slag kunt. Vergeet daarbij de kleine details niet, zoals een kleedje hier, een kaarsje daar en natuurlijk niet de gordijnen.

Gordijnen maken je huis helemaal af. Het bepaald de sfeer in je huis en maakt het gezelliger of stoerder in je huis. Daarbij kun je kiezen ui verschillende gordijnstoffen die je voor jouw ramen wilt gebruiken. Ikzelf koos voor gordijnen met vlinders, mijn huis is een beetje in brocante stijl. De kleuren mintgroen en gebroken wit komen regelmatig voorbij en ook de gordijnen hebben een mintgroene kleur, de vlinders zijn blauw en roze. Het is een mooi geheel en staat leuk bij de planten op de vensterbank.

Wanneer ik kijk naar wat ook mogelijk zou zijn geweest, dan kom ik uit op mooie, donkerrode gordijnen met een fluweelachtige gloed. Er zijn diverse gordijnstoffen die fluweelachtig aanvoelen en ook warmte uitstralen. Het zou ook passen in mijn brocante huisje.

In de hal heb ik wel die donkerrode gordijnen toegepast, het is een warme kleur in een toch al koude ruimte, terwijl de ruimte verder met lichte kleuren is bewerkt. De gordijnstoffen die ik voor mijn huisje heb gebruikt zijn vrolijk en degelijk tegelijk.

Mijn slaapkamer heeft een dakraam. Daar is het ook niet erg moeilijk voor om een leuk gordijn te vinden. Mijn slaapkamer is vrij donker, maar ik slaap aan de straatkant en heb daardoor veel lichtinval. Daarom heb ik voor dat raam gekozen voor gordijnen die al het licht buiten laten.

Natuurlijk heeft iedereen een eigen smaak en zal mijn smaak niet die van een ander zijn. Daarom is het fijn dat je zelf kunt uitzoeken wat je wilt. Er zijn legio gordijnstoffen en er is voor elk wat wils. Dus moet het geen probleem zijn om wat te vinden wat bij jou past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *