Posted on Geef een reactie

Na de verbouwing

We hebben ons huis verbouwd. Het was een optie, verbouwen of verhuizen. Het leek ons toch beter om te gaan verbouwen, qua prijs en ongemak. Nu is het klaar en hebben we er een mooie ruimte bij, in de vorm van een serre. Veel licht en veel meer woongenot. Ook veel gemakkelijker voor de kinderen, zij hoeven niet te veranderen van school, sport en vriendjes, zij kunnen hier fijn blijven wonen en doorgaan met wat ze al deden. Voor hen is het woongenot er ook op vooruit gegaan, want het huis is groter geworden en ze hebben meer ruimte gekregen.

De serre is een fijne ruimte, maar het inrichten ervan was toch nog wat moeilijker dan ik dacht. Een ruimte vullen met meubels is niet zo moeilijk, maar nu wilde ik wel gordijnen voor die grote ruiten. Maar welke gordijnstof is er geschikt voor?

Voor mij is het belangrijk om overdag veel licht binnen te krijgen, maar ‘s avonds, als de lichten aangaan, moet men ons niet meer van buitenaf kunnen zien. Dus de gordijnstof moet lichtdoorlatend zijn, maar ook weer niet. Ik wil van binnen naar buiten kunnen kijken, maar van buiten mogen ze niet naar binnen kunnen kijken.

Er zijn in deze categorie heel veel mogelijkheden en gelukkig ook allerlei motieven en kleuren te vinden. Nu moet de gordijnstof niet te zwaar en te kleurrijk zijn, ik wil graag lichte gordijnstof. Ook moet ze genoeg licht doorlaten.

Wat ook belangrijk is, is dat de gordijnstof goed past bij de rest van mijn serre en meubels. De vloer is betegeld met donkere plavuizen, dus de gordijnstof moet daar mooi op aansluiten. Ook moet het goed bij de meubels passen.

Onze serre is als leefruimte bedoeld, dus niet enkel om in de zomer gebruik van te maken, maar ook gedurende de winter willen we er gebruik van kunnen maken. Daarom is het belangrijk om goede, maar ook mooie gordijnstof, die de serre tot een mooi plaatje maakt. Het is wel de bedoeling dat dit ons leven aangenamer gast maken, dus willen we ook graag dat alles er goed en netjes uitziet. Dat betekend dat het meubilair goed en comfortabel moet zijn, maar ook dat de raambekleding en de gordijnstof daarvoor gebruikt, mooi en degelijk is, zodat we optimaal kunnen genieten van onze nieuwe aanbouw.

Verbouwen geeft echt een hoop rommel en het is even afzien, maar wanneer de verbouwing achter de rug is en je kunt je huis weer aan gaan kleden, dan wordt alles weer veel leuker en kun je aan de slag met het opnieuw inrichten van je huis. Wij hebben er weer een mooi stukje bij en w genieten er elke dag weer van. We zijn blij met onze nieuw meubels en de mooie, warme gordijnstof, die we in onze serre hebben geïnstalleerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *