Posted on Geef een reactie

Ons nieuwe huis pas echt af met gordijnen

Wat een feest, na jarenlang in een klein appartementje op drie hoog gewoond te hebben gaan mijn vriend en ik verhuizen naar een echt huis. Het is niet zo dat ons appartement niet als een thuis voelde, maar altijd al had ik de wens om ooit in een huis met een tuin te kunnen wonen, en het liefst ook een huis met meerdere verdiepingen. Na heel wat zoeken is het ons uiteindelijk gelukt, we hebben ene huis gevonden! Daarna begon het allerleukste werk, namelijk het inrichten van ons huis.

De nieuwe wereld van de raambekleding

Qua meubels, meubelstoffen, kleuren en accessoires wist ik al snel voor welke look ik zou willen gaan. Echter komt er nog iets kijken bij een groter huis: meer ramen. Raambekleding is zeker voor mij vaak een vergeten kindje. In ons oude huis hadden we een aantal simpele vitrages en rolgordijnen en aan een kant van het huis zelfs helemaal geen raambekleding. Toen ik me er wat meer in ging verdiepen besefte ik me echter dat een huis pas echt af is als je ook bijpassende raambekleding hebt. Zo begon dan ook mijn avontuur in de wereld van de gordijnstoffen.

Een grote uitdaging

Als het op gordijnen aankomt zijn er ontzettend veel opties. Je kunt kiezen uit allerlei kleuren, materialen en vormen. Belangrijk vond ik dat de gordijnstoffen die we zouden kiezen ook goed bij onze meubelstoffen zouden passen, zodat we een mooi geheel zouden creëren. Echter hebben de verschillende kamers in ons huis bijna allemaal een verschillend kleurenpalet en een andere sfeer, dus vanzelfsprekend zouden we ook gaan variëren wat betreft de raambekleding.

Voor ieder wat wils

Wat betreft raambekleding kan je dus alle kanten op met kleuren, materiaal en vormen. Deze kunnen allen bepalend zijn voor de sfeer die je creëert. Zo kun je kiezen uit verschillende overgordijnstoffen, kies je bijvoorbeeld voor velours om een warme sfeer te creëren, of kies je linnen wanneer het aankomt op je overgordijnstoffen juist voor een luchtige maar romantische sfeer? Daarnaast zijn er natuurlijk niet alleen gordijnen die je kunt kiezen, ook kan je gaan voor vitrages om misschien passen inbetweens wel beter in jullie interieur. Een ding is zeker, er is voor ieder wat wils in gordijnenland.

Gordijnen maken ons huis een thuis

Na heel wat inspiratie opdoen en advies van experts hebben wij ins ons huis voor een combinatie van gordijnen, vitrages en inbetweens gekozen. Voor iedere ruimte een raambekleding die het interieur complimenteert. Me verdiepen in de wereld van de raambekleding was voor mij totaal nieuw. Ik vond het echter wel ontzettend leuk, juist omdat er zo veel opties zijn kan je alles helemaal naar je eigen smaak inrichten. Laat je zeker ook adviseren want ik garandeer je dat er opties zijn waar je zelf nog niet aan had gedacht. Persoonlijk ben ik van mening dat ons huis pas echt een thuis is geworden door de gordijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *