Gordijnstoffen en Meubelstoffen leverancier, 42 merken en 47 000 kleuren.

Ontdek de verschillende soorten gordijnen voor elk interieur

Stoffen Winkel Rotterdam Published Time
Gepost op:

Gordijnen zijn een belangrijk onderdeel van elk interieur. Ze dragen niet alleen bij aan de sfeer en uitstraling van een ruimte, maar hebben ook praktische voordelen, zoals het reguleren van lichtinval en het bieden van privacy. Maar welke soorten gordijnen zijn er eigenlijk allemaal? In dit artikel ontdek je de verschillende soorten gordijnen voor elk interieur.

  1. Vitrage gordijnen: Deze gordijnen zijn gemaakt van lichte en transparante stoffen en laten veel licht door. Vitrage gordijnen bieden wel privacy, maar zijn minder geschikt om de ruimte volledig te verduisteren.
  2. Overgordijnen: Overgordijnen zijn de meest bekende vorm van gordijnen en bieden de meeste privacy en verduistering. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en stijlen en zijn geschikt voor elke ruimte.
  3. Verduisteringsgordijnen: Zoals de naam al aangeeft, zijn verduisteringsgordijnen perfect om de ruimte volledig te verduisteren. Deze gordijnen zijn ideaal voor slaapkamers of ruimtes waarin je een film of presentatie wilt geven.
  4. In-between gordijnen: In-between gordijnen zijn een combinatie van vitrage en overgordijnen en bieden zowel privacy als lichtinval. Ze zijn perfect voor ruimtes waarin je veel daglicht wilt, maar wel privacy wilt behouden.
  5. Paneelgordijnen: Paneelgordijnen zijn grote stoffen panelen die over een rail schuiven. Ze zijn perfect voor grote ramen of als roomdivider en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stoffen.

Of je nu op zoek bent naar gordijnen voor je woonkamer, slaapkamer of kantoor, er is altijd een geschikte optie beschikbaar. Het is belangrijk om rekening te houden met de lichtinval, privacy en uitstraling die je wilt creƫren in een ruimte. Met deze verschillende soorten gordijnen kun je het perfecte gordijn vinden voor elk interieur.

100% linnen

Akoestische stof

Blackout gordijnstof

Dessin stof

Geluiddempende stof

GeRecycled stof

100% Katoen

INBETWEEN Stof

Isolerende gordijnstof

Kamerhoog gordijnstof

MEUBELSTOF

Velours stof

%100 TREVIRA

Gemeleerde stof

Geometrisch patroon

Luchtzuiverende stof

Projectstof

Vouwgordijn stof