Posted on Geef een reactie

Redenen om voor een inbetweens of vitrages gordijnen te kiezen

Gordijnen op maat

Je hoort en ziet het steeds vaker, inbetweens gordijnen. Maar wat zijn inbetweens gordijnen en vitrages gordijnen nou eigenlijk? En van welke gordijnstoffen zijn ze nou eigenlijk gemaakt? Het idee is eigenlijk heel simpel, de gordijnen zorgen er eigenlijk voor dat je nog een beetje naar buiten kunt kijken ook als de gordijnen dicht zitten. Dus je hebt alsnog de keuze om de gordijnen af te sluiten. Of de gordijnen nou dicht of open zitten, de kamer zal altijd een mooi warme sfeer hebben. En daarboven op kan je alsnog naar buiten kijken, terwijl de buiten wereld niet naar binnen kan gluren. Als je het overgordijnstoffen hebt met privacy, waar je alsnog wel van de buiten wereld wilt kunnen genieten, is dit uiteraard de beste keuze. Daar boven op, kan er ook geen fel zonlicht naar binnen schijnen. Dat is natuurlijk handig, want de felle zon die de hele dag naar binnen schijnt is natuurlijk ook niet wenselijk. Er zijn uiteraard genoeg verschillende gordijnstoffen waar je tussen kunt kiezen. Overgordijnstoffen gesproken, het is natuurlijk leuk als je meubelstoffen matchen met de gordijnen. Zodat alles mooi bij elkaar past. Je kan rolgordijnen of jaloezie├źn, ook leuk combineren met vitrages gordijnen. Dat is een leuke combinatie voor een leuke warme sfeer.

Welke kleuren hebben de gordijnstoffen

Je zou net als de normale gordijnen voor bijna alle kleuren kunnen kiezen. Zo heb je witte kleuren, maar ook zwart om de kamer stijlvol te laten ogen. Maar je zou ook voor een leuke warme kleur kunnen kiezen zoals blauw. Om dat de stof nogal dun is, is het vaak mooi om voor een dubbele plooi te kiezen zoals twee of drie plooien. Die je weer mooi kan combineren met de meubelstoffen. Het is ook handig om te weten dat er verschillenden type transparante gordijnen zijn, dat verschilt nog wel is per gordijnstof. Het mooie van deze stoffen is, dat ze vaak op kamer hoogte zijn. Dat betekent dat er geen zichtbare naad aanwezig zal zijn. Kamer hoge stoffen lijken meestal duurder maar integendeel juist, want je hebt dan juist minder meters nodig.

Materialen en gordijnen op maat

Er zijn veel verschillende materialen waar je tussen kunt kiezen. Je hebt bijvoorbeeld katoen, linnen of polyester. Het is ideaal om de verschillende gordijnstoffen te combineren, voor de mooiste resultaten. Vaak worden inbetween gordijnen gemaakt van kamer hoge of de wat bredere stoffen. Omdat de gordijnen wat hoger zijn, kan het desbetreffende gordijn altijd mooi afgewerkt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *