Posted on Geef een reactie

Scandinavisch ontwerp: ken uw schoonheid en herkomst

Begrijp de verfijning die zich voordoet in de eenvoud en functionaliteit van Scandinavisch design.

Bekend om zijn neutrale kleuren en rechte lijnen, heeft Scandinavisch design de wereld veroverd met zijn minimalistische concept. Ontdek waarom bij ons!

Scandinavisch design: geschiedenis, elementen en inspiratiebronnen
Rechte lijnen, eenvoudige vormen, neutrale kleuren, mooie gordijnstoffen, heldere en brede ruimtes: de Scandinavische stijl combineert verfijning en functionaliteit en is een directe referentie als het gaat om design.

De Scandinavische regio, bestaande uit Zweden, Noorwegen, IJsland, Denemarken en Finland, ontwikkelde in de 20e eeuw een ontwerp dat licht en helderheid in het milieu brengt, als reactie op de grote periodes van strenge kou en duisternis waarmee deze landen in de Europese winter worden geconfronteerd.

Van de opvallende kenmerken vallen er drie op:

Neutrale kleuren
Om het idee van een schoon milieu te behouden, laten de Scandinaviërs neutrale kleuren in het hele huis de boventoon voeren. Om de kilte van pasteltinten te verminderen, zijn licht verouderde elementen welkom in de decoratie, waardoor een combinatie tussen het traditionele en het moderne ontstaat. Zwart en grijs zijn altijd goede opties om het huis te verlaten met hedendaagse lucht.

Wat betreft de materialen van decoratieobjecten, kiest u voor meer in het oog springende stukken zachte gordijnstoffen met neutrale tinten, glas, hout of keramische meubelen. Acryl stukken kunnen ook een optie zijn, afhankelijk van het ontwerp of de kleur van het product.

Minimalistisch ontwerp
Minimalisme is de zoektocht naar een unitaire architectuur, waarbij materialen en elementen worden toegevoegd om zuivere en eenvoudige ruimtes te creëren, met als doel het besparen van energie en andere hulpbronnen.

Scandinaviërs geloven dat alles wat deel uitmaakt van het dagelijks leven tegelijkertijd mooi en functioneel moet zijn. Het Scandinavische ontwerp maakt dus gebruik van het concept dat minder meer is: rechte lijnen en eenvoudige vormen, waardoor een schone, functionele en aangename omgeving ontstaat.

De nauwe relatie met de natuur maakt de Scandinavische cultuur meer compatibel met de hedendaagse realiteit – die ernaar streeft om de Scandinavische cultuur te vereenvoudigen en dichter bij haar oorsprong te komen zonder design, schoonheid, comfort en functionaliteit op te geven.

Contrast met gekleurde voorwerpen
Het gebruik van alleen witte en zachtere kleuren kan een zeker gevoel van leegte en kou in de ruimte brengen. Daarom is het belangrijk om gebruik te maken van kleine highlights met meer levendige kleuren in decoratieve objecten, zoals kussens of zelfs in gordijnstoffen.

Natuurlijke kleuren die contrasteren met wit zijn een goede optie: bruine, beige en aardse tinten kunnen op een harmonieuze manier in deze omgevingen worden ingevoegd, wat meer comfort voor het milieu oplevert.

Meubilair is ook belangrijk om de Scandinavische look te bouwen: wit gelakte meubelen vormen het schone uiterlijk, maar de stukken in natuurlijk hout zijn de hoofdverantwoordelijke voor de gezelligheid van het milieu. Wedden op dit soort contrasten brengt comfort voor het milieu.

Als u overweegt om deze stijl van decoratie voor uw huis over te nemen, wees dan vooral attent voor de rommel van het milieu. Omdat het een plaats is die bestaat uit lichte kleuren en eenvoudige vormen, is het gemakkelijk om visuele vervuiling te veroorzaken in geval van wanorde.

De Scandinavische stijl is het bewijs dat goede smaak en elegantie ook aanwezig zijn in simplistische omgevingen. Wedden op deze trend voor een moderne en functionele decoratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *