Posted on Geef een reactie

Tips voor het kiezen van passende gordijnstoffen

Nieuw huis of heeft je huis juist een opfrisbeurt nodig? Altijd een leuke uitdaging. Soms kan je met een kleine aanpassing een compleet andere stijl creëren.Met andere gordijnstoffen bijvoorbeeld, kan je alle kanten op. Bij deze een vijftal stylingtips om gordijnen als echte eyecatchers tot hun recht te doen komen. Voor elk interieur bestaat er wat passends!

1. Klassiek interieur

Als je een klassiek interieur hebt met veel hout zijn gordijnen met een Paisley motief een mooie optie. Kies voor gordijnstoffen die wat zwaarder zijn en ga voor diepere kleuren. Bordeauxrood of donkergroen met goud bijvoorbeeld. Op deze manier creëer je een sfeervolle en warme omgeving.

2. Koel en licht

Heb je een licht interieur met veel wit, kies dan juist voor licht geweven gordijnstoffen, zoals kaasdoek. Op die manier hou je het licht en maak je juist een wat koelere look. Je kan een speels effect creëren door je gordijnen om je gordijnstang te wikkelen.

3. Modern

Is je huis modern ingericht? Dan kan je alle kanten op. Kies voor ivoorwitte gordijnen met een andere kleur voering. Bijvoorbeeld fluoriserend roze of gifgroen. Zo kan je twee kanten op en heb je goede verduistering tijdens lichte zomerdagen en fijne isolatie voor als het koud is.
Ook modern maar, dan met een twist kan leuk zijn. Dan is juist een drukke print soms origineel en pakkend. Een gek motief met flamingo’s of juist een geblokte stof kan een geweldige eyecatcher in je moderne interieur zijn.

4. Origineel

Ben je zelf kunstzinnig en hou je van echte art? Stof als een Escher motief, de Zonnebloemen van Vincent van Gogh, of de Nachtwacht van Rembrandt voor de ramen als verduistering is niet alledaags. Allemaal leuk en met een dikke vette knipoog naar de wereld. Gegarandeerd dat iedereen die langs jouw huis loopt glimlacht om deze originele vondst.

5. Warm en chique

Ga je liever voor een luxueuze en chique look? Dat kan ook. Met fluwelen gordijnen krijg je deze look moeiteloos voor elkaar. Kies voor een pakkende kleur als nachtblauw, zwart of zelfs goud. Je interieur zal er knus en chique uitzien met deze velvet look.

Moeite met bepalen wat bij jou past? Vind je het toch lastig om te bepalen wat voor interieur je hebt en welke gordijnstoffen daar het beste bij matchen? Maak een lookbook met inspiratie om op die manier de juiste keuze te maken. Pak een groot stuk karton en teken, schrijf, knip en plak wat jij vindt passen om zo tot een juiste keus te komen. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *